Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól mennyit mozgolódott...

Mikortól mennyit mozgolódott a picúr a pocakodban?

Figyelt kérdés
18 hetes vagyok, és néha mozgolódást érzek, mennyi az elég? Honnan tudjam, hogy eleget mozog-e?
2012. febr. 7. 13:16
 1/3 anonim ***** válasza:

16-17. héttől érzem, ekkor még volt olyan, hogy 1-2 napig nem volt semmi, csak kis kaparászás maximum mert pl. ha hátra felé fordul, akkor az olyankor még olyan, mintha meg sem mozdulna egész nap.

A 20. héttől érzem kb. minden nap, és ekkor már azt is éreztem, ha a gerincem felé mocorgott, a 24. héten beállt egy olyan viszonylag általános napi ritmusra (persze ebben is vannak kilengések, hol több, hol kevesebb), azt nagyjából tartja is, illetve kb. a 23. héttől rúg olyanokat, hogy hullámzik a hasam.

(Egyébként nagyon erősen érzem a mozgásait, de érdekes tapasztalat volt, hogy a 25. heti 4D-n rengeteget ficergett, sőt, a vizsgálófejet is fel-fel rúgta a pocimról, de közel sem mondanám, hogy minden egyes mozdulatát éreztem, tehát volt, hogy láttam, hogy mozog, de nem éreztem. Pedig akkor már 32 cm, és 702 gramm volt, szép nagy :).)

Általában a 24. héttől kell elvileg 12 óránként érezni a mozgását, (ettől úgyis többet fogod) számolni meg talán a 30. héttől kell (?), de szerintem akkor sem olyan létszükséglet, sőt.

26 hkm

2012. febr. 7. 13:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor még elég, ha csak néha érzed.

Én 16 hetesen kezdtem érezni, akkor csak egyszer-egyszer egy nap. 18. héttől naponta mozgott, de keveset éreztem.

Ahogy nőtt egyre intenzívebb lett a mozgása, és akkor már nagyon sokszor éreztem. Majdnem hogy egész nap rugdosott.

De 18 hetesen még nem kell aggódnod, egyelőre jó hogy érzed őt néha.

2012. febr. 7. 13:24
 3/3 anonim ***** válasza:
én is 18 hetes vagyok, 2. babát várjuk, és általában akkor érzem hogy mozog miután ettem,vagy ha lefekszek. Te merre laksz? Hátha egy helyen szülünk :)
2012. febr. 7. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!