Mivel tudom elviselhetővé tenni?
Miért kell kórházban lenned? Az, hogy 1 ujjnyira nyitva vagy, nem jelenti automatikusan a kórházat. Más gond is van? Mert ha nincs, én saját felelősségre simán hazajönnék. Pihenni itthon is lehet, és mind a babára, mind az anyára jobb hatással van a nyugodt otthoni környezet. Mondjuk az én dokim ilyen dolog miatt be se fektetne.
Anyámnak mindhármunkkal nyitva volt 1 ujjnyira a külső-belső méhszája a 6. hónaptól, nem volt kórházban, itthon még csak nem is feküdt, csinálta a dolgát. Mindannyian időre, egészségesen születtünk, pár óra alatt, állítólag könnyen.
Ha más gond is van, ami miatt benn kell lenned, beszéljetek hosszan minden este telefonon a családoddal. Nem tudom, milyen telcsid van, de a Pannonnál nekünk családi csomag van, amivel egymás között egész nap ingyen beszélünk. De úgy tudom, a többi szolgáltatónál is vannak már hasonlók.
Olvass jó könyveket! Fogd fel úgy, hogy végre van időd rá. Köss vagy horgolj valamit a picurnak, legalább elfoglalod magad és hasznosan! Ha van internet hozzáférésed - és valószínűleg van, ha ezt a kérdést ki tudtad írni - netezz sokat! Keress babás-mamás portálokat, beszéless a többi kismamval, biztos vannak sorstárask is, úgy könnyebb talán elviselni.
Kitartást és könnyű szülést kívánok!
25 hetes kismama
Én vinnék magammal egy nagycsomó könyvet és olvasgatnék egész nap,szüléskor valószínűleg ezt is fogom tenni.Meg ah ismerem a családot barátokat,gyakran lenne bent valaki,és sosem lennék egyedül.Az egyik legfontosabb,hogy ne keseredj el,és legyen melletted valaki,esetleg a kórteremben a többi hasonszőrű kismamával jönnék mennék,üldögélnék.Kerítenék egy rejtvényújságot,és az is leköti az embert néhány órára.Ha van bent net,akkor msnelnék is a haverokkal,hogy gyorsabban teljen az idő...
Próbáld meg lekötni magad,úgy gyorsabban megy az idő!HA egész nap azon rágódsz,hogy jejj,de egyedül vagy,mikor telik már le ez az x nap,akkor nagyon hosszúnak fogod érezni.
Én is voltam most egy hetet kórházban, de egyáltalán nem volt olyan szörnyű!
Minden hozzáállás kérdése. Nem írtad, hogy fájdalmaid, vagy panaszaid lennének. Tehát effektíve csak pihenned kell és nyugalomban lenned.
A pityergés, szomorúság nagyon rossz reakció, nem segíti elő a gyógyulást, sőt a méhszáj nyitottságát csak növelheti a rossz lelkiállapot.
Vigyél könyvet, olvass, nálunk volt tévé, nézd, beszélgess a többiekkel-mi 4-en jól kijöttünk:-)
Komolyan mondom, most unatkozom itthon egyedül egész nap.-)
Szóval igen, érte teszed, hogy ne legyen baj, és 36 hetesen úgyis hazaengednek, mert akkor már nem gond, ha megindul is esetleg a szülés.
Nem tudom hol vagy, milyenek a szobatársaid, a nővérek, de mi tényleg elfoglaltuk magunkat. Hívd be látogatóba rokonaid, barátaid, azzal is megy az idő, ha tudsz, beszélgess a nővérrekkel, pl nekünk fél órát mesélt a gátvédelmes szülésről.
Gondolkodj másképp, örülj neki, hogy nincs nagy baj, az hogy nyitva vagy, nem gond. Még 2 hét és akár szülhetsz is, de még a 41. hétig is kihúzhatod:-))
Ja és hogy tudsz kórházban netezni? Én sokat adtam volna érte...(és ez is jó elfoglaltság:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!