Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt valaki olyan beteges az...

Volt valaki olyan beteges az első trimeszterben, mint én? Lett valami kimutatható eü probléma a babával a betegségek miatt?

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok, de mióta megtudtam, hogy terhes (2 hónapja) folyamatosan beteg. Már túl vagyok 3 antibiotikum kúrán is, és most megint szétmegy az orrom, arcom és az tarkóm is, annyira feszít, tele van az orrom. Nem merek dokihoz menni, mert tuti 4. antibiotikumot írná... de azt sem merem, hogy itthon kezelgetem. Már megőrülök a sok betegségtől, alig várom már az Uh-t (3 nap). A fiamnál egyáltalán nem voltam ilyen rosszul, mondjuk akkor tavasz volt, és nem volt, ki hazahozza a bölcsiből a betegségeket. Hasonló tapasztalat valakinél?
2012. febr. 4. 15:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! ezt akár én is kérdezhettem volna.Az én helyzetem is pontosan ugyan ez.A hatodik hétnél járok és én is az elejétől beteg.Voltam dokinál és nekem is egy csomó gyógyszert,antibiotikumot írt ki,de én nem voltam olyan mersz mint te mert nem szedtem be.Az a hátulütője a dolognak ,hogy ezzel is árthattam a babának.Sokat rágom magam a dologért és félek is a vizsgálati eredményért,ami majd csak két hét múlva lesz
2012. febr. 4. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit kiírnak,vedd be bajotok nem lehet mivel az orvos TUDJA MIT TESZ,és biztos nem rosszat,viszont a lázzal nagyon vigyázz,nekem az első babámmal valószínűleg azért lett magzatelhalásom.
2012. febr. 4. 18:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, hogy nincs tapasztalatom, mégis írok. Én nem voltam beteg terhesség alatt, de lehet, hogy kevés c-vitamint és multivitamint szedtek, főleg a c-vitaminon van a hangsúly. Próbáljatok természetes gyógymódokat találni, amit lehet terhesség alatt. Az antibiotikumhoz nem tudok hozzászólni, de inkább megkérdeznék más orvost is, egy homeopata orvost például.
2012. febr. 4. 18:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam az elején influenzás, de nem volt magas lázam, fájt a torkom, köhögtem, folyt az orrom, aztán volt egy herpesem a számon. Akkor elkezdtem szedni 1000mg c-vitamint azóta olyan egészséges vagyok mint a makk. Én antibiotikumot sem szedtem. Most 14 hetes vok és én is el voltam keseredve de semmi baja a babómnak és a vérképem is tökéletes lett! Ugyanezt kívánom neked is.
2012. febr. 4. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az 1. babával megfáztam, beteg lettem, lázam nem nagyon, de már a 6. héten.

2. baba, egyből herpesz, nátha szerűség, majd az orrom alá nőtt valami ótvarszerűség, nagyon gáz volt, többször voltam beteg.

Mindkét babám "apróbb" rendellenességgel született. Hogy ezért -e, nem hiszem, hogy valaha is kiderül.

Gyógyszereket kaptam, sőt többször volt érdekes mód hüvelyfertőzésem is, pedig vigyáztam és nem is szerelmeskedhettünk.

2012. febr. 4. 21:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Lázam érdekes módon egyszer sem volt, a max. 8,2 volt talán egyszer, de az is hamar lement. Én meg úgy vagyok vele, hogy bárcsak olyan bátor lennék, hogy az antibiotikumot nem szedem be, mert én meg félek a szövődményektől. Bár sokat hallani olyanról, hogy a dokik mindenre antibiot írnak, pedig a vírust az nem gyógyítja, de nekem honnan lenne jogom ezt felülbírálni, mikor nem vagyok doki. A fiammal kapcsolatban is állandóan ezen rágom magam, hogy tudom, jobb lenne a homeo, de rajta kísérletezzek? Nem mindegy, hogy 3 nap alatt meggyógyul, vagy egy hét, és utána meg jöhet egy másik komolyabb betegség. Bár lehet, hogy tényleg azért vagyok ilyen beteges, mert a sok antibigyó már az immunrendszeremet tönkretette... Most 500as c vitaminom van, terhesség alatt mennyit lehet szedni? Mert én azon az állásponton vagyok, hogy terhesség nélkül sem kell 1000-eket beszedni.

Femibiont és E vitamint szedek már hónapok óta (az utolsó vetélésem előttől) és majdnem minden nap megvan a frissen facsart grépfuit-narancslé....

2012. febr. 5. 10:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan vegyél be 1000-et, vagy betegen akár többet is!Én is szedtem, csak jót tett, sose voltam beteg, nem ártott.

De a gyógyszerek bizony árthatnak. Akár egy szem is.

De a c-vitamin? Nem egy dobozzal akarsz beszedni.

Ha mégis félsz tőle, egyél sok paradicsomot, almát, citromos teát, édes piros paprikát, és szedj be legalább 500-at.

Régen sosem szedtem, bevallom,én is féltem tőle, de ma már megtapasztaltam, és a terhesség idején már jól tudtam, hogy igenis lehet. A lényeg, hogy ne éhgyomorra, ne marja ki a gyomrod.

2012. febr. 5. 10:43
 8/9 krisztina24 ***** válasza:
100%

Szia!

Én a 7.héttől a 13.hétig hörghurutban szenvedtem, és szednem kellett egy kúra antibiotikumot! A babóval semmi baj,teljesen normálisan fejlődik! A doki tudja hogy milyen gyógyszert lehet szedni terhesség alatt,és mi az amit nem! Többet árt,ha nem kúrálod ki magad.

2012. febr. 5. 18:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Most épp arcüreggyulladás. Ugyanaz az antibiotikumot írta a doki, mint kb két hete szedtem: duomox. Már megőrülök. De nem merem nem szedni. Így is olyan rosszul vagyok, hogy kb. a jobb orrom megszünt létezni, annyira be van dugulva, fáj az arcom, gyenge vagyok.
2012. febr. 6. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!