Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi depresszió?

Terhességi depresszió?

Figyelt kérdés
A depresszió tüneteit fedezem fel magamon, levertség, álmatlanság, szorongás, fulladás érzés, állandóan sírok. Minden apróságon felidegesítem magam, mintha nem is én lennék. A családom szerint magamban kell rendet tennem, rendezni a "borús" gondolatokat. Fogalmam sincs hogyan kellene csinálnom. Volt már valaki így? Teljesen kivagyok merülve, sokszor már szédülök attól, hogy nem tudom magam kialudni. Éjjel sokszor ébredek úgy, hogy patakokban folyik rólam a víz, alig kapok levegőt, a nappalok még valamennyire elviselhetőek, mert azért akkor történik valami, nem tudok annyit agyalni.30hkm
2012. febr. 4. 10:51
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, és hogy néhány konkrétumot is írjak: rettegek,hogy elkapok valami nyavalyát, vírus, nátha, hasmenés stb. (nagy gyerekem ovis). Félek, hogy mi lesz velünk ha meglesz a pici (pedig terveztük).
2012. febr. 4. 11:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia

én végig depressziós voltam a terhességem alatt, iszonyú volt.

Alig aludtam folyton szorongtam és féltem, hogy mi lesz ha megszületik a babánk.

Sajnos nem sok okosat tudok tanácsolni.

De szülés utáni depresszióm nem volt, aznap amikor megszületett a lányom mintha elvágták volna, én olyan boldog voltam, már a szülés beindulása előtt, hogy mindenki csodálkozott.

Nem tudom van-e okod ennyit aggódni, esetleg ülj le a kedveseddel beszélgetni ezekről, hátha meg tud nyugtatni.

És hamarosan itt lesz a babád, hidd el olyan öröm amit én a szülésig el sem tudtam képzelni! Pedig nem vagyok egy érzelgős típus, de tényleg!

Olvass vidám regényeket, nekem az segített.

Sok szerencsét és minden jót kívánok!

2012. febr. 4. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Dolgozol most? Nekem az a tapasztalatom, hogy ha elfoglalt vagyok, akkor nincs időm negatív dolgokon gondolkodni. Ha az ember nem tevékeny, akkor önmagában is levertté válik. Egyébként szedhetsz omega3-at, meg magnéziumot, kalciumot. Ezek nyugtatják az idegrendszert és erősítik. Attól meg ne félj, hogy elkapsz valamit, szedj vitaminokat, vigyázz magadra. Én már voltam influenzás, herpeszes a számon, seggre estem és megzúztam a derekam, és két napig volt egy hasmenéses valamim is. Mindig természetes dolgokkal kúráltam magam és minden rendben a babóval, sőt még nagy is. A vérképem is tökéletes. Azért, ha elkap az ember valamit, akkor ki lehet ám belőle gyógyulni könnyen úgy, hogy a babónak semmi baja nem lesz. Próbáld meg magad összeszedni kicsit és élvezni a terhességet!!!Ha nem megy konzultálj pszichológussal, mert így a gyereked is zaklatott lesz, mert beszívja ezt a sok neg
2012. febr. 4. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:
szóval beszívja tőled a sok negatív energiát.
2012. febr. 4. 11:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Megpróbálom magam összekapni, nem akarok rosszat a babának. Egyébként tényleg baj az is, hogy "unatkozom", nem vagyok lekötve, a takarítás-főzés stb közben meg lehet agyalni bőven.
2012. febr. 4. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha szükségesnek érzed, fordulj bátran pszichiáterhez! Talán már egy beszélgetés is segíthet olyannal, aki másokat is látott már hasonló helyzetben.
2012. febr. 4. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Bírd ki még azt a pár hetet!Amikor megszületik a baba minden napban örömet fogsz látni.

Addig is olvass sokat, számítógépezz, köss, varrj, főzzél valami finomat, menj el sétálni közben hallgass zenét, nézz tv-t, dvd-t, találkozz a barátnőiddel...

És el fog múlni. Megkérdezhetem milyen rossz dolgokon agyalsz? Az az érzésem sok dologra rágörcsölsz!Azt tudom még tanácsolni, h beszélj erről a dologról sokat egy olyan személlyel akiben teljes mértékben megbízol.

2012. febr. 5. 09:51
 8/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok ha van nagy gyereked foglalkozz vele minél többet
2012. febr. 5. 09:53
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen jól érzed, hogy egyébként is sok dologra rágörcsölök.

De nagyon igyekszem pozitivan látni. :-)

2012. febr. 5. 10:51
 10/10 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok és örülök,h igyekszel!

ne hagyd , h a negatív gondolatok elnyomják a pozitív gondolatokat!

2012. febr. 5. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!