Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Erdemes-e levetetni a koldokzs...

Erdemes-e levetetni a koldokzsinor vert?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 5. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez elég vitatott dolog. Ez egyrészt nagyon sok pénzbe kerül, legalább három vizsgálatot jelent terhesen, amit nem fizet a TB, aztán maga a levétel kb. 350ezer forint, és a tárolásnak is van díja. Persze a baba egészsége mindent megér, de azért azt sem árt mérlegelni, hogy az esetek 99%-ában nincs rá szükség, valamint, hogy Magyarországon nem ültetik be, tehát ha mégis szükséges, akkor további rengeteg pénz, hogy odajuss Kínába vagy Oroszországba, mégtöbb pénz, hogy be is ültessék, és ezek után kérdéses, hogy használ-e egyáltalán. Nagyon sok betegségnél be sem ültetik, mert nem lehet, vagy mert már előre tudják, hogy eredménytelen lenne. És azt hiszem, az is korlátozva van, hogy hány éves lehet az őssejt, mert amit születéskor levesznek, az nem használható mondjuk 20 évesen már. Szóval én azt mondom, hacsak nincs nagyon sok pénzetek, akkor nem érdemes. Persze ha átlagon felüli a jövedelmetek, akkor rajta, mert jól jöhet, de egyébként az átlagember amikor babát vállal, rengeteg dologra kéne, hogy költse a pénzét, ennyi pénzt kivenni a kasszából pedig a legtöbbször lehetetlen.
2008. ápr. 5. 09:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttemszólóhoz.Lehet hasznos dolog lenne,de nem ennyi pénzért.Nekem eddig eszembe sem jutott,hogy ilyen is,és azt hiszem a kismamák nagy része nem is foglalkozik ezzel a gondolattal.
2008. ápr. 5. 09:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod hova tenni a 300 e forintot, miért ne, de ha ez nem így van, költsd inkább a babára, mivel keveset vesznek le és nem minden betegség gyógyításásra alkalmas. pl. leukaemiához nem ezt használják, hanem a gyerekből nyernek ki egy speciális módszerrel.

Boldog babavárást!!

2008. ápr. 5. 09:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én is nagyon sokáig gondolkodtam rajta, és szent meggyőződésem volt, hogy levetetem. De aztán olvastam néhány különös dolgot, ezek közül egy-kettő: a levett őssejtet kb. olyan 20 kg-ig tudják felhasználni, valamint annyira kevés a mennyisége, hogy egyetlen kezelésre elegendő, és a statisztika sem túl meggyőző, hiszen az eddig levett őssejteket egyetlenegyszer sem tudták még felhasznlálni. (szerintem nem csak azért, mert hál istennek nem volt rá szükség!)

A márciusi kismama újságban találsz egy cikket, és ide is beírhatod a keresőbe, volt egy hasonló kérdés, ahol valóságos vita alakult ki, és az interneten is találsz cikkeket.

Még egy: ne csak a őssejtbankok honlapját nézegesd, mert ott minden csak pozitív! Amikor én is utánaolvastam több forrásból, inkább éreztem azt, hogy ezeknek a bankoknak ez csak egy jó üzleti fogás! :-((( Főleg itt Magyarországon, ahol az egész gyerekcipőben jár, 20 éve semmi nem történik ez ügyben, és nem vagyok borúlátó, de az egészségügy mai állása szerint...

Na mindegy, ez az én véleményem, ha megteheted vetesd le, mert megnyugtató, de azért mérlegelj a döntés előtt!

2008. ápr. 5. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!