Milyen juttatások járnak nekem a szülés után? És hogy, hol, mikor tudom ezeket majd elintézni?!
Persze tisztába vagyok 1-2 dologgal, de nagyon megköszönném, ha leírnátok nekem tételesen és mellé, hogy hol tudom ezeket elintézni!
Előre is köszönöm!
Szülés előtt 28 nappal vagy szülés utántól 168 napig jár a tgyás, ha volt megfelelő munkaviszonyod. OEP-nél kell intézni.
Ezután a gyed a gyerek 2 éves koráig, szintén abban az esetben jár, ha szülést megelőzően volt megfelelő mennyiségű munkaviszonyod. ezt is az OEP-nél kell intézni.
A szülés után rögtön lehet igényelni az egyszeri anyasági támogatást, aminek az a feltétele, hogy a kiskönyvben meglegyen a 4 kötelező látogatás pecsétje (nálunk a központi védőnő adja). Ezt max a szülés utáni 6 hónapon belül lehet kérni, utána már késő. A MÁK-nál kell intézni
És a családi pótlék, amit szintén a MÁK-nál kell intézni.
Természetesen dolgoztam előtte! A Tgyás a gyes és gyedről tudok mindent, csak a többit nem tudom/tudtam!
Köszönöm a választ!
Voltam a védőnőnél, még nem adott, majd jöv. héten megyek legközelebb és már mondtam neki, h kérek tájékoztatást! :)
A céget pedig nem szeretném megkérni semmire, mert ha rájuk bíznám, akkor sose lenne elintézve!!! :DDDDD
(Kicsit kelekótyák)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!