Hányadik héttől kell menni a terhesgondozóba/védőnőhöz?
Hányadik héten derül ki, hogy fiú vagy lány lesz?
Én még csak a 6. hétben járok, de mivel elég nehezen jött a baba a 12. hétig gondolom a nőgyógyász még nem fog ilyen dolgokról beszélni.
Nálunk a 12 hetes UH és vv beutalót a terhesgondozóbana adják, így akkor mentem először.
Mikor megvolt ez a 2 vizsgálat, akkor hívtam fel a védőnőt, a terhesgondozóban mondták meg a nevét, telefonszámát.
Kecskeméten így van.
De valaki hamarabb megy, nekem így mondták.
Szia!
Nekem a hatodik héten megállapították, hogy élő a terhességem onnan mentem védőnőhöz. Ő adta a kiskönyvemet és onnan már terhesgondozásra jártam meg a védőnőhöz havonta egyszer mindegyikhez. Elvileg már a 18 héten látják a nemét, de 4D Uh-on talán egy picivel előbb is.
Nekem a 12 héten azt mondták kisfiú van a pocakban, de ez még nem 100%.
Boldog babavárást!:)
védőnőhöz elég csak kb a 8-10. között, először úgyis csak adminisztráltok meg esetleg csinál egy vizelet tesztet alap dolgokra. Van aki később megy, de akkor annál később lesz kiskönyved, amibe meg írna a körzeti orvosod, nőgyógyászod, fogorvos, kardiológus... szóval ha nincs kiskönyv akkor a beírások miatt lehet, hogy még egy kört kell futnod (vagy ha jófej valamelyikük, beírja egybe utólag...) Én hülye voltam, mert hallgattam a környezetemre, hogy ó majd ráérsz a 12. után a védőnőhöz menni, aztán meg mehettem vissza mindenhova pecsételtetni meg beíratni a leletek eredményét.
Fiú - lány, hááát, ha mázlis vagy akkor 12. hét (de az még inkább csak tipp), de van akinek csak a 20., sőt olyan is aki még ennél is később tudja meg mert szégyenlős a kicsike.:)
Mindenkinél más!
Egy a lényeg miután megtudod hogy terhes vagy utána dokihoz kell menni ott kapsz egy papírt amivel meg a védőnőhöz kell menni,ez igazolja hogy terhes vagy....ő ennek a papírnak a meglétekor ad neked kiskönyvet..onnantól havonta majd a terhesség vége felé 2 hetente kell menni...
Orvoshoz 7 hetesen mentem, elküldött UH-ra. Egy héttel később felhívtam, hogy úgy érzem valami nincs rendben. Újabb UH. A baba rendben, de találtak egy haematómát. Utána hetente kellett mennem UH-ra a 12. hétig. A vérrög felszívódott. Valószínűleg a Duphaston okozhatta, mert szednem kellett egy korábbi vetélés miatt a 7. héttől kb a 18-20. hétig.
A terhesgondozóba csak a vérvételekre mentem, a dokim adott rá beutalókat.
Védőnőnél 16 hetesen jelentkeztem először, egyrészt mert dolgoztam még, másrészt meg nem akartam még "babonából" kiskönyvet. Gyakorlatilag nem mondott semmi újat, adminisztrált, aztán megmérte a súlyom és a vérnyomásom.
Általánosságban azonban elmondanám, hogy legkésőbb a 10. héten érdemes elmenni orvoshoz. Utána a kötelező 12 hetes UH és a vérvizsgálatok jönnek, aztán a többi...stb.
Védőnőnek nem sok szerepe van: beírja az eredményeid, pisimintába "mártogat" (fehérje és cukor miatt), súlyt mér, vérnyomást mér. Ha nem vagy tisztában a családtámogatási és adózási dolgokkal, akkor általánosságban felvilágosít (de van, hogy őt világosítjuk fel), van ahol ő adja a beutalókat a vérvételre, az orvos pedig csak aláírja.
Az, hogy milyen nemű babád lesz, akár már 12 hetesen is meg tudják mondani jó géppel, a 18. héten azért már elég sok helyen meg tudják nézni. Nekem még most sem látják, mert eltakarja magát meg elfordul. Az első babánk 14 hetesen megmutatta.
30hkm
Nekem azt mondta a védőnő hogy a 10. héten keressem fel személyesen (telefonon hívtam) most meg azzal jön hogy a 12. héten... Elég érdekes..
10hkm
Nagyon köszi mindenkinek!
Intézkedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!