Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehéz helyzetben vagyok....

Nehéz helyzetben vagyok. Tapasztalt anyukák tudnátok segíteni, tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Már több mint két hete fáj a torkom.Az orvos írt ki gyenge antibiotikumot,amit nem mertem beszedni.Házi praktikákkal próbálkoztam,ami nem igazán jött be.Most vissza mentem,és több gyógyszert írt ki.Utána néztem,hogy mennyire ártalmas a babának,és az eredmény elkeserítő.Van 1 gyogyszer amitől fájhat a vesém.Ezt megemlítettem neki,és ő azt felelte,hogy az csak a vese.Még csak a hatodik hétben vagyok és tudtommal ez a legveszélyesebb időszak a baba fejlődésében.Első gyerek és túl sokat vártam rá,hogy most baja legyen.Köszönöm a segitséget.
2012. febr. 1. 14:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%

Az Algopyrint szerintem nyugodtan beveheted. Nekem ezt javasolták a dokik fájdalomcsillapítónak terhesség alatt és semmi baja nem lett tőle a babának. Ha két napig rendesen szeded, szerintem ez lehúzza a gyulladást.

Plusz én javasolnék még napi 1000 mg. bioflavonoidos C-vitamint, cinket, és Grape Vital Grapefruitmag cseppet. Ebből az első adagnak 80 cseppet is bevehetsz gyümölcslében hígítva. Hagyd lassan lefolyni a torkodon, hogy helyileg kifejthesse a baktériumölő hatását. Ezt várandósok nyugodtan szedhetik, nincs benne alkohol, semmilyen mellékhatása nincs (hacsak nem vagy citrusérzékeny).

2012. febr. 1. 15:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Pont a terhesség elején nem okoztál volna problémát a gyenge antibiotikummal. Az első 6-8 hétben nincs is kapcsolat közted és a baba között, nincs még köldök zsinór sem, tehát az orvosod sem hülye. Sokkal többet ártasz azzal, hogy nem kezeled ki a bacikat a szervezetedből.

Sokan még csak ebben a terhességi szakaszban veszik észre, hogy baba van a dologban, és az addigi dolgaikkal sem ártanak a babának.

A köldökzsinór kb a 7. hétben kezd el kialakulni.

2012. febr. 1. 16:07
 13/19 anonim ***** válasza:
68%
Hát igazából nem tudom a méz-fokhagyma arányt, én mindig saccra csinálom, de nem sajnálom a fokhagymát belőle...60-40% a méz-fokhagyma kb. A legjobb természetes antibiotikum...nálunk bevált.
2012. febr. 1. 17:14
 14/19 A kérdező kommentje:
A fokhagymás maminak,és a többieknek köszönöm szépen a tanácsot.Az utolsó előttinek meg nem leszólás képen, mert te is biztosan segíteni szerettél volna,de az orvosokkal kapcsolatban annyit,hogy másfél éve jártam orvostól orvosig és nem,hogy javítottak volna a problémámon hanem sajnos úgy elrontották,hogy még egy évbe került mire rendbe jöttem tehát alaposan félre kezeltek.Mivel én más országban lakom nagyon nehéz a helyzetem.Az eddigi tapasztalataimból ki indulva nem véletlen,hogy nem bízok az orvosokban.
2012. febr. 1. 19:46
 15/19 anonim ***** válasza:

Az antibiotikum jó lett volna, és nem árt.

A torokfájás sem fog ártani mondjuk, a mellékhatásokat felesleges nézegetned, ugyanis nem azok teratogének, hanem maga a hatóanyag lehetne. Én abszolút megértem a parádat, ha úgy érzed, nem kell a gyógyszer, akkor próbáld a fentebb írtakat.

De tudd, hogy adott esetben egy lázas állapot többet árt, mint az antibiotikum! A lepény még nem túl fejlett, ezért vsz. át sem jut rajta. Szerintem nem lesz semmi baj! :) Jobbulást kívánok!

2012. febr. 1. 20:31
 16/19 anonim ***** válasza:

Én sem szedtem volna be az antibiotikumot! Honnan tudjátok hogy nem árt? Ja és nagyon is kapcsolatban van az anyai szervezettel egy 6-8 hetes magzat!

Javaslatom: PROPOLISZ (természetes antibiotikum), vagy kis mennyiségű grapefruit csepp és minden mennyiségben vöröshagyma, fokhagyma, ha bírod feketeretek és minden nap legalább 1 alma! C vitamin sok folyadék, ágynyugalom és láz esetén Panadol. Lázat 37,5 fok felett csillapítani kell! Először hűtőfürdővel, ha nem segít, paracetamollal (Panadol) Ibuprofén tartalmú szert nem szabad!

Jobbulást és ne izgulj, én megértelek, ismétlem én sem szedtem volna be antibiotikumot!

2012. febr. 1. 21:56
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

Én is csak azt tudom mondani, hogy be kellett volna szedned az antibiotikumot. Első terhességemnél nem írt fel az orvos antibiotikumot, ebből adódóan odáig fajult a betegségem, hogy koraszülés lett.:(

Második terhességemnél szintén nem írt fel az orvos gyógyszert, viszont valamennyire meggyógyultam, de második éve kínlódok erős arcürgei fájdalmakkal ( gondolom ennek szövődménye lett), amit egyik orvos sem tud már kigyógyítani. Jövő hétre vagyok bejelentkezve egy professzorhoz, ő lesz a 4-ik, aki megpróbál diagnosztizálni.

Ugye nem azt akarod? Szedd már be végre azt a kiírt gyógyszert!!!

2012. febr. 1. 22:00
 18/19 anonim ***** válasza:
Kedves 16., nincsen vele kapcsolatban, és elárulom, hogy utána sem direktbe kapcsolódnak össze, kissé bonyolult lenne vázolni a méhlepény és az anyai keringés kapcsolatát, de a lényeg, hogy a placente közel sem permeábilis mindenre, kizárólag diffúzióval tud belekerülni, ami bele tud - így vírusok, hatóanyagok közel sem mindig. Ezen kívül fontos az is, hogy a legtöbb antibiotikum nem ellenjavalt terhességben (persze van, amelyik igen, de ezzel az orvos abszolút tisztában van), mert nem teratogén hatásúak. És ezt onnan tudjuk, hogy klinikai vizsgálatok igazolják, ennyire egyszerű. Terhesség alatt bizonyos kórképeknél nagyon is fontos az antibiotikum kúra, kockázat-előny mérlegelést pedig minden háziorvos tud végezni.
2012. febr. 1. 22:06
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

Én még egy antibiotikum tájékoztatójában sem láttam, hogy terhesség alatt is biztonságosan alkalmazható. Maximum nincs tiltás és ott van, hogy a kezelőorvos mérlegelése szerint, ha szükséges alkalmazható. A gyógyszergyártók így rázzák le a felelősséget.

Nem szeretnék vitába bocsátkozni, de felelősen csak akkor lehetne kijelenteni, hogy nincs semmilyen hatással a magzatra egy antibiotikum főleg az első trimeszterben, ha reprezentatív kísérlettel több ezer terhes nővel történő alkalmazással bizonyítanák az ártalmatlanságát a gyógyszernek. Ki hallott ilyenről és ki az aki terhesen kísérleti nyúlnak adná magát?

Tényleg nem kötözködésből írtam ezt, mindenkinek joga van eldönteni, hogy beszed-e gyógyszert és ezért nem kell kioktatni, vagy elmarasztalni a kérdezőt.

2012. febr. 2. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!