Nekem most fog lejárni a gyesem ebben a hónapban, úgy hogy 9 éves munkaviszonyom van. Újra betegálományba leszek, és az a kérdésem hogy ki rughatnak 1 kismamát betegálomány alatt?
Miért leszel betegállományban?!
Terhes vagy újra? Mert akkor nem rúghatnak ki.
Ha nem és megakarnak válni tőled, akkor megvárják míg visszamész betegszabiból melózni. Aztán az asztalodon ott lesznek a papírjaid. Legalábbis nálunk így működik!
Akkor nem rúghatnak ki, a törvény véd.
Viszont abban már nem vagyok biztos, hogy majd a születendő gyermeked 3 éves koráig leszel-e védett.
Tehát ez azt jelenti, hogy ha megszülsz, akkor postázhatják majd a kilépőpapírjaidat.
Legalábbis akartak egy ilyen törvényrendeletet még tavaly, de nem tudom, hogy ezt megszavazták-e.
Pl. 2012.02.01-én szülsz, akkor 2015.02.01-én van vége a GYES-nek mondjuk normál esetben. Viszont, amit írtam törvényjavaslatot az előbb, az azt szabályozta volna, hogy 2012.02.01-én megkapod a kilépőpapírjaidat (elbocsájtó) a 2015.02.01-es dátummal.
Hogy ebből mi lett, azt nem tudom. Én még nem kaptam a cégemtől semmi ilyesmit, bár én tavaly év közepén szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!