Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van-e itt olyan anyuka akinek...

Van-e itt olyan anyuka akinek első babája 3 év körüli volt, mikor megszületett a kistesó?

Figyelt kérdés
Hogyan reagált a 3 év körüli gyerek,mikor megszületett a kistestvére,hazavitték a korházból?Mikkel próbálkozott a nagy,féltékeny volt-e,félt-e tőle stb?
2012. jan. 30. 12:15
 1/5 anonim ***** válasza:

A fiam júli végén volt 3 éves, a lányom december elején született.

Már a pocakos korban nagyon izgatott volt.

Aztán mikor hazahoztuk a kórházból...

- körbeörülte, nem bántotta

- tudja, hogy a fejét nem piszkáljuk, a pofiját szokta simizni, meg a hasát, lábát, karját

- szájához nem nyúl, mert "harap" (nyitja a száját)

- kezét nem fogja meg, mert "szorít" (kapaszkodó-reflex)

- aranyos, szép, vicces, beszél, néz, sír, mosolyog: ezeket mondja rá

- nem bántja, nem piszkálja játékokkal, békén hagyja ha alszik

- segít kivinni a pelust a szemetesbe, ha eszik és elfelejtettem odavenni magamhoz a textilpelust, akkor hozza, érdeklődve figyeli a fürdetést

- egy rossz mozdulata vagy szava nem volt felé

Néha rám szól, hogy "Anya, tedd le a hugit, gyere játszani".

Szóval sokkal jobb a helyzet, mint amire számítottam.

2012. jan. 30. 12:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Olyan jó végre egy ilyen bejegyzést is olvasni. Nekem is most fog születni a tesóka márciusban és nagyon örülnék, ha minden ilyen flottul menne. Nálunk 2 év és 5 hónap lesz köztük és mindkettő fiú. 32 hetes
2012. jan. 30. 13:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Valóban jó volt olvasni az első válaszoló sorait!Nálunk 3 év 1 hó lesz köztük,én is márciusra várok!A kisfiam 3 éves,most pedig kislány jön!33 htk
2012. jan. 30. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:

A két fiam között 3 év 3 hónap van, az első egy év viszonylag könnyen eltelt, nem bántotta a picit a nagyobbik és nem is tűnt féltékenynek, egyedül csak az zavarta, amikor szoptattam.

Amióta viszont megtanult járni a kicsi, azóta egész nap megy a harc:(Most 16 hónapos az öccse és nagyon durva vele, veszekednek, birkóznak, persze mindig az a vége, hogy a kicsi sír.Már nagyon elegem van, hiába kap büntetést érte, továbbra sem tud vele szépen játszani, pedig tudom, hogy szereti, mert ha pl. orvoshoz viszem a kicsit, akkor nagyon tud aggódni érte.

Szerintem attól is függ, hogy egyneműek-e, mert nálunk észrevettem, hogy a nagy mindig versenyezni akar az öccsével, legyőzni például evésben, hogy ő hamarabb megeszi a vacsit és akkor büszke magára, hogy gyorsabb, erősebb stb. a testvérénél:))

Nekem most nagyon nehéz velük, külön-külön jó fiúk, de ha együtt vannak, megbolondulnak!

2012. jan. 30. 13:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Nalunk 2 ev 7 honap lesz a korkulombseg a lanyaim kozott.Februar vegere varjuk a kistesot es en is kivancsi leszek, hogy reagal a nagy lanyom. Gondoltam mikor hazajovok a kicsivel hozunk a nagyobbiknak egy kis ajandekot ami a hugitol lesz.

Konnyu szulest kivanok a kismamiknak.

36 hetes kismama

2012. jan. 30. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!