Terhesség alatt nem szabad nagyon forró vízben fürödni? Árt a babának?
Valóban okozhat vetélést. A felhevült magzatvíz pedig különféle károsodást a babában, kezdeti terhesség esetén.
Mostanában a baba vízhőmérőjével mégem a víz hőmérsékletét, és ami neki jó, olyanban fürdök én is, ami persze nem olyan jó, mint a régi forró fürdők, de több a semminél...
Nagyon ritkán valóban okozhat alhasi vérbőségből eredő vetélést, de elenyésző. Harmadik babámat várom, rendszeresen járunk wellnessbe, nem szoktam kihagyni a termálfürdőket sem, még soha semmi baja nem lett egyik babámnak sem.
Az egészséges terhességek 99 százalékában semmiféle problémát nem okoz.
Ami még gond lehet, ha nagyon átmelegszik a magzatvíz a forró vízben való üldögéléstől. Ez viszont szinte lehetetlen, mert a magzatvíz jóval lassabban melegszik át túlságosan, mint úgy általában a tested, tehát sokkal hamarabb ki fogsz szállni a vízből, mintsem ez megtörténhetne, főleg, hogy a legtöbb kismamának kifejezetten melege van a terhesség alatt, így nem is kívánod olyan sokáig a forró vizet.
Ha a dokid mindent rendben talál, nem lesz gond a forró fürdőből, csak mint mindent, ezt sem kell túlzásba vinni, tehát nem kell órákat ücsörögni benne.
én forróvíz-mániás vagyok, bármim fáj, bármi bajom van beülök a kádba. :)
Terhesség alatt is fürödtem, de arra odafigyeltem, hogy azért ne legyen túl forró max meleg és nem ültem benne egy órát mint "nem terhesen" hanem igyekeztem kicibálni magam hamarabb.(ill inkább a férjem szólt rám, hogy most már felpofoz, ha nem jövök ki )
8 hetes koromig nem tudtam, hogy terhes vagyok, és rendszeresen, heti 3x minimum kád fürdőztem.
fél óra relax :) forró vízben.
nem van bajunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!