Mikor kezdődtek és meddig tartottak a rosszulléteid terhesség alatt? Kevésbé rosszul vagy nagyon rosszul viseled/viselted? Kerültél kellemetlen helyzetbe miatta?
Én egész jól viseltem, csak a gyomrom égett, és fáradékony voltam. Ez a munkahelyemen nem jelentett nagy gondot. Irodai munkám volt, és ha azt éreztem majd elalszom, hát felkeltem és járkáltam egy kicsit. A gyomorégésre meg vannak szerek.
Sógornőm viszont a 6. héttől állandóan hányt, nagyon rosszul volt, ő el is ment táppénzre, mert a fél napját a WC-n töltötte. Ereje sem volt, később még kórházba is került, mert olyan sokat fogyott és annyira veszélyes volt már a helyzet. Ez az első trimeszterben volt.
A második trimeszterben meg veseköve lett, úgyhogy azért került kórházba. Szegénynek nagyon rossz volt a terhessége, szinte végig alig tudott valamit csinálni.
Aki nagyon rosszul van, az nem igazán tud dolgozni, tömegközlekedni stb.
Az első terhességnél csak émelygés, 1-2 hányás volt, a 6-14. hétig tartott leginkább, de elő-elő jött később is.
A másodiknál most szintén a 6. héten kezdődött, egész nap tart, talán most csitult a 16. héten. Szinte minden nap hánytam, volt amikor kétszer is. Rányomta bélyegét a mindennapokra, emberek közé alig tudtam menni, most már jobb.
Nekem az elején egyáltalán nem volt bajom. Ha nem tudtam volna,hogy terhes vagyok, akkor el se hittem volna!:)
Viszont kb. a 30. héttől már nagyon rossz volt. Úgy fájt a farkcsontom,hogy alig bírtam feküdni vagy ülni. És jött a gyomorsav. Még hánytam is savat!
Az első babámmal 4 hetesen kezdtem a rókázást, főleg este, napközben egész jól voltam, csak állandóan aludtam volna. 12. héten elmúlt minden rosszullétem.
Második babóval nem sokat voltam rosszul, előfordult néha egy-egy rókafogás, vele is inkább estefelé, de nem sokszor, elég jól bírtam. Örültem is, mert ott volt a 15 hónapos nagyobbom, segítségem meg nuku.
Harmadik babóval olyan pocsékul voltam, hogy komolyan azt hittem néha, itt a vég. Hajnaltól késő estig a nap bármely szakában képes voltam rókázni, olyan is volt, hogy egy órán át ki se bírtam jönni a wc-ből. Még az is komoly problémát okozott, hogy vigyem el kétutcányira oviba a nagyobbomat, vagy hogy menjek érte, plusz ott volt a 14 hónapos kisebbem. Nem kívánom senkinek az első heteket, de valahogy túléltem. A 10 héten kezdett szűnni az állandó rosszullét, mire betöltöttem a 12 hetet, el is múlt teljesen.
Én egyáltalán nem voltam rosszul. Hányinger, hányás egyszer sem volt.
A 3. trimeszterben, amikor a baba már elég nagy volt, előfordult párszor gyomorégésem, ilyenkor Rennie-t vettem be, nekem hatott.
Nem felvágásból írom mindezt, hanem sokkal inkább megnyugtatásul, hogy nem mindenkinek van ám rosszulléte a terhességtől. Rajtam kívül is van még 1-2 barátnőm, akiknek hasonlóképpen nem voltak ilyen "tipikus" terhességi tünetei.
4. héten kezdtem, 20. héten múlt el. Kellemetlen volt néhány helyzetben, mondjuk a buszon, stb. de nem volt vészes azért! :)
Általában kora délelőtt és késő este jött elő.
24 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!