Hogyan számolhatták az UH vizsgálaton a korai terhességnél a heteket, mert azt írták rá a papírra hogy 5 hetes vagyok, közben meg 6. Tudom hogy a mestruáció első napjától számolják, de így sehogy nem jön ki az 5. Én számolom jól?
Figyelt kérdés
Szerintetek elszámolták magukat? Vagy másképp számolták?2012. jan. 23. 10:40
1/8 anonim válasza:
Nekem is így volt. Mostanában az a szokás, hogy sokszor inkább az uh-os méretek alapján számolnak. Nekem pl már a harmadik féle számolásom van jelenleg. Először úgy volt, hogy naptár szerint elmentem dokihoz 6 hét 1 naposan, de uh szerint csak 5hét 4 voltam. Rá egy hétre lettem volna 6hét 4, de csak 6hét volt ráírva. Most úgy mentem, hogy csak 10 hetes lettem volna kereken de 10hét 3nap volt ráírva. Én is már megzavarodok ettől amúgy. Először aug 6-ot írtak szülésre, aztán aug 14-et, most meg aug 11-et. Kész vagyok:)! De olyat is hallottam, akinek 32 hetesen azt mondták, hogy ha hazamegy a vizsgálatról pakoljon össze, mert 36hetesnek felel meg a babája uh alapján. Szóval ki tudja hogy van:)!
2/8 anonim válasza:
Nekem az elején a mensis és az uh-s hetek között 2 hét eltérés volt. De mindig a uh-s szerint kellett mennem mindenhová. Aztán kb. a 18 hetes uh-tól folyamatosan közelített egymáshoz a 2 időpont. A 30 hetes uh-on már csak 2 nap eltérés volt a kettő között.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásotokat, de amit ráírt a leletre, csak annyi volt hogy grav.s.5. ! Nem volt pontosítva, hogy 5+4, vagy 5+2! Azért gondoltam, hogy elszámolták!
2012. jan. 23. 10:51
4/8 anonim válasza:
Az 5 az a betöltött 5. hetet jelenti, vagyis már a 6.-ban vagy.
5/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ők is jól számoltak és én is, csak félreértettem őket! :) Köszi a választ!
2012. jan. 23. 11:02
6/8 anonim válasza:
MIndig a betöltött hetet írják, vagyis lehetsz te már 5 hetes és 6 napos , akkor is 5 hetest írnak.
7/8 A kérdező kommentje:
És ha pont 6 hetes vagyok? nem 5+6! :)
2012. jan. 23. 14:08
8/8 anonim válasza:
Az is az UH eredményen múlik. Nálunk az az elv, hogy 5 nap eltérés alatt nem javítgatnak a dátumon. De kisterheseknél mivel napról napra meg van szabva, mi nő mekkorára a magzatban (csak elmérni lehet, ugye) ezért az UH adatai a mérvadóak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!