Ikres anyukák/kismamák! Leírnátok, hogy nálatok milyen eredmények születtek a 12 hetes kombinált tesztnél?
Szia! Nekem PAPP-A 399.70 miu/L 1.51 MoM, szabad béta-hcg 52.6 Ng/ml 2.24MoM, NT az egyik babánál 1.28mm, a másiknál 1.07 mm.
Miért kérdezed?
Az enyémek ilyenek lettek:
PAPP-A: 4,38 MoM
Szabad ß-hCG:1,9 MoM
NT: mindkettőnél 1mm
Nem tudom,hogy miért ilyen magas a PAPP-A!?
Senkinél sem láttam ilyen magas értéket.
A vérmarkerek szintje általában alacsonyabb a nagyobb testsúlyú, míg emelkedettebb
a vékonyabb testsúlyú nők esetében.
A szabad ß-hCG emelkedettebb ikerterhességeknél. Hármas, illetve többes terhességeknél, a kockázatbecslés nem kivitelezhető.
Ezt találtam, ha vékony vagy, lehet az is közrejátszik, így magasabb a PAPP-A szint. Én túlsúlyos vagyok, lehet nekem azért is volt alacsonyabb.
De összességében számít,ha az van rajta,hogy negatív, akkor nem kell aggódnod. Amúgy ha jól tudom 5.0 Mom a felső határértéke a PAPP-A szintnek, addig jó!
Vékonynak éppen nem vagyok mondható. :-)
A papíron az áll,hogy : NEGATÍV.
Down-kór: 1:50 000
Edwards: 1:50 000
Köszönöm szépen a rákeresést!
Nincs mit:) Sztem akkor ne aggódj, ha negatív van ráírva! Hidd el,minden rendben lesz!
Mindkettőtöknek problémamentes terhességet és kitartást kívánok! Az enyém simán zajlott, de azért még így is nehéz volt, főleg a vége, és a szülés sem volt leányálom,de nagyon megéri:) na meg persze én is sokat aggódtam egészen addig, amíg meg nem érezetm őket rúgdosni...:) Ha van kérdésed/kérdésetek, szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!