Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most már semmit sem értek. A...

Most már semmit sem értek. A reptéri mágneskapu veszélyes a magzatra?

Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 20:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

Jajjjjjj, dehogy!!!! :)

A bíróságokon dolgozók szerinted nem szülnek? :))) Nem szabad mindenen parázni! :)

24 hetes kismama

2012. jan. 20. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Arról nem is beszélve, hogy MR vizsgálatot is végzünk terheseken (jóval erősebb mágneses tér), teljesen biztonságos. Ezt honnan vetted? :)
2012. jan. 20. 20:23
 3/13 A kérdező kommentje:
Neten néztem utána, és ott írta, h a terhes nők ne menjenekn át a mágneskapun, hanem kérjék, hogy inkább motozzák át őket. Ha van köztetek olyan, aki repült terhesen, kérem, nyugtasson meg, ha lehet.
2012. jan. 20. 20:36
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
Ennyire tényleg nem szabad túlparázni! De ha ezen stresszelsz, akkor orvostól kérj megnyugtatást, ne egy névtelen embertől a neten... De ismétlem, mr-t is veszélytelenül lehet, nem lesz baj egy mágneskaputól. Az átvilágítás árt, nem a mágnes.
2012. jan. 20. 20:44
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2012. jan. 20. 20:47
 6/13 anonim ***** válasza:
27%

Hát nem tudom mi a túl parázás, de az elsö terhességemnél 1x kellet átmennem és már nagy hasam volt. egyböl kiszedtek és motoztak. nem engedtek átmenni.

most csak 9-10 hetes voltam átszállásos repülöúton voltunk, 6x kellett volna átmennem ilyen kapun, és mikor szoltam hogy terhes vagyok mindenhol kikerültették és kézzel vizsgáltak át. sehol semmit nem kérdeztek, sehol nem kockáztatnak. igazából nem tudnak róla semmit így nem is kockáztatnak, minden reptéren kibírnak plussz egy kézzel átvizsgálást és sehol nem is morogtak.

szóval döntsd el te, enegem nem engedtek sehol sem át.

apósom gyerekorvos és megkérdeztem mit gondol erröl, és ö is azt mondja, hogy ezek ismeretlen dolgok, de az biztos hogy sok behatás az ember magzati korában késöbb felnöttként vagy idös emberként okoz pl rákot. ezek már ismertek, pl a röngen sem rögtön rákos gyereket okoz, lehet 20 évsen lesz elöször, vagy 30 évsen. ahogy a napfény okozta bör rák is kb 20-30 évvel késöbb jelentkezik.

2012. jan. 20. 21:38
 7/13 anonim ***** válasza:
55%
Az én férjem is orvos, ő mondta ezeket, amiket leírtam. Nem tudom, én nem hinném hogy árt, az mr-es példa alapján főleg nem, de te tudod. De ha jól emlékszem, másik kérdést is írtál ki, mindent nem lehet kiszűrni az ember körül, szerintem próbálkozzatok, ha összejön, szólsz a reptéren, ha nagyon nem akarsz átmenni rajta, és annyi. :)
2012. jan. 20. 21:46
 8/13 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

nekem apósom német és németországban egy jónavü klinikán gyerekorvos.

itt az orvosok ( a nögyógyászom vagy gyerekorvos is) másképp gondolkodnak mint otthon az orvosok. itt az az elv, aminek nem ismert a mellékhatása azt kerüljük, mert az ismert hogy a magzati korra rengeteg minden behatással van, így ne kisérletezgessünk inkább. pl otthon simán megmondja az orvos az elsö 12 hétbven lehet fájdalom csillapított bevenni itt semmit de semmit nem engednek, ha annyira nagy a fájdalom vagy láz hívjunk inkább mentöt.

vagy pl egyáltalán nem díjjazták söt az összes orvos ellen javallatot adott az influenza elleni oltásoknak, mert nem ismert a késöbbi mellékhatása pl felnött korra a magzatnál.

szóval lehet semmit nem okoz de nincsenek kisérletek terhes kismamákkal. habár talán kiderülni nem fog ha 30 évesen tüdörákos lesz hogy ez miatt volt, de az biztos ha nem megy át rajta akkor semmi baja nem lehet. és sehol nem kényszerítenek, pedig arab országokon mentem át, ott sem kellett sehol sem.

2012. jan. 20. 22:02
 9/13 anonim ***** válasza:
71%
Itt sem kísérleteznek, és bizony ilyen elven a kismama semmit sem tehetne, hiszen biztosan tudod: terheseken nem tesztelnek gyógyszert, így ilyen adat nem lehet. Az, hogy No.-ban milyen nevű klinikán orvos, az egy dolog, az én férjem itthon, klinikán, szintén európai hírűn, és benne bízom, az ő véleményében. És ami még fontos: mr vizsgálatot kint is végeznek terheseken, ezt 100 %-os bizonyossággal állítom, és azt is, hogy a reptéri mágneskapu ennek a töredéke, hatását tekintve. De ezen nem veszünk össze; és kedves kérdező, akkor kerüld a kapukat!
2012. jan. 20. 22:11
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát most utánna olvastam az MR-nek és magyar oldalakon is azt írják, hogy "Mégis elővigyázatosságból az általános irányelvek között szerepel, hogy csak akkor vessenek alá várandós anyákat MR vizsgálatnak, ha ez feltétlenül szükséges." mert nem ismert a hatása, habár elképzelhetö hogy nem okoz semmit sem.

Ahogy elképzelhetö az is hogy a kapu nem okoz gondot de én nem kockáztatok és senki nem kényszerít rá.

ezen tényleg felesleges vitázni, én is azt mondtam, hogy én inkább kikerültem, mert én feleslegesen nem kockáztatok ha van más lehetöség is.

2012. jan. 20. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!