Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Háton fekvés? Ki hogy van ezzel?

Agleh kérdése:

Háton fekvés? Ki hogy van ezzel?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam, hogy nem jó a babának ha a kismama háton fekszik, mert nyomja a gerincet, ereket, stb. De ha munka után hazamegyek és szeretnék lepihenni, zenét hallgatni, olvasni, lábat felpocolni csakis a háton fekvés a legkényelmesebb, nem? Én háton fekve tudok a legjobban pihenni, kikapcsolni. Persze éjjel megpróbálok az oldalamon aludni. Ti milyen "pózban" szoktatok pihenni

23 hetes kismama

2012. jan. 17. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Hason nem tudok pedig az a kedvenc,sokat fekszem háton (érzi az ember amikor már nem jó) egyébként a bal oldalamon alszok mert a jobb oldalt valamiért nem szereti a babóca és kapok is érte.
2012. jan. 17. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Hát egyrészt 23 hetesen még tök mindegy, ez inkább a nagy pocakos időszakra vonatkozik.

Másrészt én a magam részéről úgy alszom, ahogy jól esik, meg ahogy tudok.

Elaludni oldalt szoktam, de ahányszor csak felébredek, mindig háton ébredek, úgy, hogy az egyik lábam térdben behajlítva van.

Szerintem a szervezet jelez, ha valami nem ok, és akkor váltasz pozíciót.

2012. jan. 17. 13:39
 3/9 anonim ***** válasza:

Mindig arra gondolok ha hason feküdnék akkor még mérleghintázni is lehetne rajtam.

Amúgy háton. mivel a tödünek egyre kevesebb a hely, mindkét gyerekemnél mint a keljfel jancsi átfordulok álmomba a hátamra. egyszerüen a levegövétel úgy sokkal egyszerübb.

2012. jan. 17. 13:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Nyomhatja a méhed a vena cava inferiort, ami neked okozhat nehézlégzést. Ha neked nem rossz, akkor feküdj háton. (Én amúgy nem tudok úgy, megfulladnék szerintem :), én is 23 hetes vagyok.)
2012. jan. 17. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Háton fekve, én is csak pihenni szoktam, aludni a balon, a jobb oldalon nem tudok, mert olyan kellemetlen, furcsa érzés, szerintem a kicsinek sem tetszik!
2012. jan. 17. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Voltam korházban és ott minden nap csináltak nst-t. A mellettem lévő csjnak egyik alkalommal úgy csinálták, hogy a hátán feküdt. Nagyon rossz lett így az eredménye, lasabb volt a baba szívverése. Aztán megismételték oldalt fekve, úgy már oké volt. Aztán mondta ott a doki, hogy azért lett rossz hanyatt az eredménye, mert nem kap annyi oxigént a baba, úgyhogy kerülje a háton fekvést. Aztán mindenkinek aki a szobába volt mondta, hogy mi se erőltessük.
2012. jan. 17. 16:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Utcsó vagyok, még annyit hozzáteszek, hogy mindannyian a szobában már a 3. trimiben voltunk. Azt nem tudom, hogy ennyi idősen mint te, akkor is vonatkozik-e az emberre.
2012. jan. 17. 16:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszöntem a válaszokat, a tanácsokat.
2012. jan. 18. 07:38
 9/9 anonim válasza:
Ha rövid ideig fekszel háton az nem gond, de a hosszabb pihenéseket mindenképp oldalt fekvésben kellene tölteni. Ehhez nagyon jó a Pocifix párna.
2012. febr. 6. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!