Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mire jó a Kiskönyv?

Mire jó a Kiskönyv?

Figyelt kérdés
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy kinek lenne a feladata vezetni? Kinél, hogy működik ez a dolog?

2012. jan. 17. 02:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A védőnő adja ki. A dokid ad egy papírt amivel igazolja a terhességet, és azzal kell menned a védőnődhöz, aki ad egy kiskönyvet. Innentől kezdve minden vizsgálatra és védőnői tanácsadásra magaddal kell vinned, elvileg ebben vezetik a vizsgálati eredményeidet.
2012. jan. 17. 05:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Èn külföldön élek, neked ez nem segít de ennek íg kellene müködnie.

Nálunk minden vizsgálatot a nögyógyász praxis csinál 3x vér vizsgálatot, és minden vizsgálatkor vizeletet. 4 hetente van vizsgálat, habár csak 3x van UH, ennyi hely is van az UH-ra.

Szóval minden x-l jeleznek. vagy bele ragasztanak.

pl a labor az mindig matricaként jön a nögyógyászomnak ö ragasztja bele.

persze benne vannak a szeméjes infok mint vércsoport stb...

minden héten be jelölik hogy hány hetes vagyok, van-e vér, fehérje, és még más dolgok a vizeletbe. hogy van-e szívhang, mozgása a babának, hogy áll a méhszáj, a PH érték, van-e bevérzés vagy tumor a méhben. aztán mikor a ctg jön azt is ök töltik ki. majd a terhesség végen (mindegy hogy vetélés, vagy szülés) bele írják mi történt a szülés rövid 2 mondatos lefolyását, és hogy élö baba stb...

minden kiskönyv 2 gyerekes, így a másodiknál is ugyan ez jön új lapokkal, de a doki csak vissza pillant hogy hogy is volt az elözö terhesség.

2012. jan. 17. 08:00
 3/6 anonim ***** válasza:

A kezelőorvosnak és a védőnőnek kell vezetnie. Nem minden oldalt töltenek ki benne, csak a fontosabbakat.

Személy szerint vettem egy mappát és a kiskönyvem mellett abban tárolom a laboreredményeket és az UH-s eredményeket is. Ezt pedig mindig viszem magammal. Most, hogy már a 3. trimeszterben járok, így minden esetben velem van, elfér a táskámban. Ha bármi történne (egyéb állandó betegségem van és sokat is vezetek), akkor jó ha velem van.

2012. jan. 17. 12:10
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából elméletig tudom mire való, de múltkor megjegyezte a védőnőm, hogy nem érti mi értelme van, ez csak neki plusz munka, ugyanis nekem egyik orvosom sem ír bele egy sort se, így a védőnőre marad a kiköltése. Ennyi erővel én is megcsinálhatnám itthon a leleteim alapján. Csak ezért kérdeztem, hogy ez másnál is így működik vagy nektek lelkiismeretesen vezetik az orvosok?!
2012. jan. 17. 19:50
 5/6 A kérdező kommentje:
×kitöltése :)
2012. jan. 17. 19:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem az orvos, és a védőnő is kitölti. Lassan be is telik. Van még 5 szabad rublika, és 2,5 hónap a szülésig :D

Húgomnak vidéken viszont nem nagyon írnak bele. A védőnő valamit firkál bele, de nem írja alá és nem pecsételi le. Az pedig kell a támogatásokhoz.

2012. jan. 18. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!