A PCOS betegségben szenvedő emberek, honnan tudják, hogy terhesek?
Na most logikus, hogy terhességi teszt illetve nőgyógyász megállapításával, de ők hogy veszik leginkább észre? A tünetekkel? Vagy minden hónapban ajánlott tesztet csinálni? Én a párommal rendszeresen védekezünk, gyógyszerrel is illetve óvszerrel de viszont leszedett az orvos a gyógyszerről mert azt mondta, hogy nem tesz jót a méhemben ha mégjobban leállítjuk és, hogy az óvszer nem 100%-os biztonságot jelent(ez logikus természetesen)és csináljak 2 havonta tesztet. 3 hónappal ezelőtt (nekem 4-5 havonta jön csak meg a havim) teljes terhességi tüneteket produkáltam! Hánytam, szédültem, szagok.., meg ami vele jár! És még sem vagyok terhes. Na most a kérdés akkor egyszerőbben: PCOS-os nők, ti hogy vettétek észre, hogy babát vártok?
Köszönöm a választ.
Hát nem tudom, a hosszú ciklusok miatt nyilván a tüntetekből lehet rá tippelni, nekem pl. beálltak a ciklusaim a még mikor csak saccoltam, hogy pcos van a háttérben pusztán a diétától. A mettől egy hónap alatt a ciszták is elmúltak. Nekünk akkor még nem volt aktuális a baba, így mire aktuális lett, addigra 28-29 napos óramű ciklusaim voltak. De én úgy hallottam, hogy sokak járnak hozzám hasonlóan: mire babát terveznek, addigra beáll a ciklus.
Egyébként én mikor késett azt hittem, hogy megint elromlott valami odabenn, és azért késik, aztán mikor elkezdtem öklendezni két nap késés után, csináltam egy tesztet. És hát így derült ki. A fogamzásgátlót jól tetted, hogy abbahagytad, pcos-ben nem túl jó ötlet.
szia!
én szintén pco-s vagyok évi 3-4mensivel(ami szintén össze vissza jön meg) 2009márciusban abbahagytam a fogamzásgátlót, s nem is kezdtünk el ovszert használni, mondván ha jön a baba szuper, ha nem majd 2-3év mulva lépünk tovább h összejöjjön. tehát benne volt a pakliba h teherbe eshetek, de nem tartottuk valószinűnek ilyen ciklus mellett, meg a dokik is mindig mondták h hááát nem lesz 1xű stbstb. márciustól én is 2-3havonta azért teszteltem egyet. 1"vérzésem" volt májusban és juliusban. aztán november elején csináltam egy tesztet, s a legnagyobb döbbenetemre pozitiv lett. másnap orvos s megállapitotta h 13hetes azaz 3hónapos terhes vagyok már. majd lefordultam a székről, mert az ég világon semmi tünetem nem volt(rosszullét-szagok akármi) persze a világon a legboldogabbak voltunk hogy uton a baba. ma már 20hnapos. s uton a teso, 34hetes vagyok. perszer ő nem spontán jött össze, gondoltam még egy ilyen mázlink ugysem lesz. szedtem clostyt s össze is jött a baba a 4ik hónapban.
nos, ez az én történetem:)
Az én endokrinológusom még a 32 napos ciklusomat is sokallta. Mondjuk nekem nem is volt olyan nagyon hosszú ciklusom.
De akinek évi 3-4x van, annak peteérése sincs valószínűleg.
met keszitmennyel (merckformin, meforal) kezelt az endokrinologusom, ugyhogy en tokeletesen tunetmentes voltam, nem voltak cisztaim, 28 naposak lettek a ciklusaim, a gyogyszer szedese utan mozgas mellett hatekony lett a dietam (azelott hiaba mozogtam, dietaztam, semmi hatas), szoval "normalis" eletet eltem.
amikor az elso babankat terveztuk, harmadik honap utan maradt ki a mensim, mensi kimaradas utan egy hettel teszteltem, most a masodik baba rogton osszejott :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!