Pcos betegségben szenvedek, most hagytam abba a gyógyszer szedését, meghízhatok a gyógyszer elhagyása miatt?
2010.januártól áprilisig majd 30 kilót híztam, és kiderült inzulin rezinsztens vagyok, és pcos, kaptam merckformint 750 mg 2szer naponta.És a fogamzás gátlót meg 7 éve szedem,pár hónapja folyamatos vérzési zavaraim voltak, azt tanácsolta a nőgyogyi váltsak gyógyszert, demivel pcos vagyok, arra a fogi gátló nem is jó, így a belgyógyászom azt javasolta végleg hagyjam el a fogigátlót.így az utolsó szemet egy hete vettem be.
És érdekel hízhatok- e a gyógyszer elhagyása miatt.Illetve ha nem akarna megjönni mit tegyek?
Bár a merckformin a peteérést serkenti a nőgyogyim szerint.
Hát figyu, ha 7 év szedés után most jött egy hirtelen hízás, akkor az 100%, hogy nem a 7 évig szedett gyógyszer okozta.
A PCOS kezelésére a fog.gátló önmagában tényleg nem jó, csak tünetileg kezel. Én most kaptam Dienille-t és Merckformint, akkor kezdem, ha megjön. Emellett diétáznom és mozognam kell. Vonatkodtam a fog.gátlótól, mert hamarosan (kb 1 év) szeretnénk majd babát, korábban már szedtem már 7 évig Yadine-t. A doki azt mondta, hogy ha egy ideig szedek fog. gátlót, az abbahagyásakor megugrik a teherbeesés valószínűsége, plusz addig jó, ha a súlyomból is adok le.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!