Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem voltam nyaki redő...

Baj, ha nem voltam nyaki redő mérésen?

Figyelt kérdés

Két ünnep közé esett volna az optimális időszak, illetve utána a dokim is szabin volt, így elmaradt ez a vizsgálat.

Most a 16. hétben vagyok már, és lassan az AFP vizsgálat jön. Baj, ha ehhez nincs meg a redő vizsgálat eredménye?

(Amúgy nem tulajdonítok nagy jelentőséget neki, mivel köztudott, hogy az esetek többségében nem megbízható az eredmény, így erre hivatkozva úgyse vetetném el a babám.)

2012. jan. 16. 20:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%
Mi kulfoldon elunk es itt nincs sem afp sem nyaki redo mers sem semmi a terheseg alatt max.3szor hivnak be a korhazba,es ,megis boldog kismama mindenki!!
2012. jan. 17. 00:02
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom, milyen adminisztratív lépésre számíthatsz, de szerintem is, mivel az mindössze statisztika, nem sokat oszt vagy szoroz a dolog.

Jó babavárást!

2012. jan. 17. 10:18
 13/20 anonim ***** válasza:
25%

Elsőnek hagy szögezzem le, hogy nem értem miért a sok felháborodott, cinikus és majdhogynem bunkó stílust megütő válasz, amikor te egy normális hangvételű kérdést írtál ki. Ezért az ő nevükben is elnézésed kérem.

Bajnak nem baj, hogy nem voltál, az AFP eredménye, ha eltérést mutat, elküldenek genetikára, ahol esetleg javasolják a magzatvízvételt is, amiből viszont közel 100%-osan kiderül van-e valamilyen genetikai rendellenessége a picinek.

Egyébként sajnos szonográfusa válogatja, hogy milyen értékeket mér.

Épp a minap olvastam itt egy régebbi kérdést, ahol az anyuka kétségbeesetten kérdezte, hogy a 4,3 mm nyakiredő az mennyire biztosan annyi, majd rá egy-két napra egy másik szonográfusnál ez a nyakiredő már "csak" 3,2 mm volt. De nálam pl. a 32. hétig nem tudták megnézni a gyerek száját ultrahanggal, mert úgy feküdt, ráadásul megállapították, hogy - idézem - a "vaskos anyai hasfal miatt csak durva malformatio szűrhető ki" a picinél :) Ezen azóta is jókat derülünk.

Egyébként 18 hetesen is végeznek egy ultrahang vizsgálatot, ott biztos, hogy kiderül, ha valamilyen probléma van.

Boldog, nyugodalmas babavárást kívánok.

33 h km

2012. jan. 17. 10:21
 14/20 anonim ***** válasza:
39%
Nem baj! A te várandósságod, a te babád! Úgy csináld, ahogy te helyesnek érzed. Én is hasonlóan gondolom: nem hiszek a véletlenekben, ha kiderülne, hogy baj van, akkor is vállalnánk (apával egyetértésben). Én nagyon nehéznek találom, hogy az érzéseimre hallgassak, mert az ismerősök, barátok, eü-sök, sőt még a laikusok is mindig mindent jobban tudnak az én várandósságom kapcsán és a sok kéretlen jótanács hatására az ember a végén teljesen felelőtlennek, meggondolatlannak, kész idiótának érzi magát. Pedig ez az én várandósságom! Ki tudhatná nálam jobban, mi jó nekünk?!
2012. jan. 17. 10:41
 15/20 anonim ***** válasza:
64%

Nem gondolom hogy az AFP-nél normál esetben kérik, DE ez egy kötelező vizsgálat (a 12 hetes UH.), és biztosan nem veregetik meg érte a válladat hogy nem mentél el.

Két dologra szeretnék még reagálni: egyik, hogy valaki írta, hogy csak boldog Down kórosok vannak. Gondolom nem látott még olyan Down szindrómás embert, akinek az állapota súlyosabb, és 30 évesen pelenkázzák, csurog a nyála, nem tud beszélni és enni, önállóságra képtelen bármilyen téren. Mert őket nem mutogatják, nem ők szerepelnek a tv-ben, reklámokban stb. Sajnos ilyen is van, és senki az égvilágon nem tudja megmondani, hogy milyen mértékű Down kórral születik meg majd a baba.

A másik, hogy a nyakiredővel nem csak ezt szűrik, hanem bizony súlyos keringési, érrendszeri problémákra is fényt deríthet, amelyek születés után legnagyobbrészt korrigálhatók, ha időben felismerik. Igen, van a 18 heti Uh., ahol szintén néznek mindent, de ha akkor diagnosztizálnak valamit, nem biztos hogy minden vizsgálatra eljutsz utána, ismerve a magyar egészségügy gyorsaságát.

Szóval reméljük hogy minden rendben lesz (miért ne lenne)!

Sok boldogságot!

2012. jan. 17. 11:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Off: Kedves utolsó! Nem azt írtam, hogy minden down szindrómás boldog, hanem a legtöbb, akit én láttam boldog volt!!!!! Légyszi olvasás után értelmezz! Köszi!
2012. jan. 17. 12:26
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
Olvastam, értelmeztem, nem gondolom hogy ezzel van itt a probléma. Arról van itt szó, hogy egy betegségnél nem lehet általánosítani ilyen szinten, hogy akiket te látsz, azok milyenek voltak. Sajnos ez nem így működik. Lehet hogy 1000-ből egynél alakul ki súlyosabb állapot, de sosem tudhatod, te hol tartasz ebben az arányban!
2012. jan. 17. 12:46
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm azt az 1-2 érdemleges kommentet, ami valóban válasz volt a kérdésemre.

AFP-re egyedül csak azért megyek el, mert - ahogy az első babámnál is - most is szeretnék azért minden vizsgálaton részt venni. Nem az eredmény miatt (mint mondtam, nem vetetném el soha), hanem hogy nyugodt lehessek a terhesség alatt. Meg ahogy egyikőtök írta, kb úgyse hagynának nyugtot (védőnő, doki), ha nem mennék el AFP-re, még ha nincs is sok értelme már.

Örülök, hogy azért sokan hasonlóan gondolkozunk. Még csak annyit, hogy igaz, hogy a Down-osok között vannak súlyos esetek - de ezért a nagyon pici százalékért öljünk meg minden annak tűnő babát? Akik később akár egészségesen, akár kis fogyatékkal, de ugyanúgy boldogan élhetnének?

Amúgy a balti államokban szinte teljesen integrálták ezeket az embereket - normál iskolákba járnak stb - nem úgy néznek rájuk, mint itthon sajnos...

Köszönöm a jókívánságokat is. :-)

2012. jan. 17. 19:51
 19/20 anonim ***** válasza:
2012. jan. 19. 19:48
 20/20 cirmos macskafül válasza:
0%
Lassan kezded megerteni h senkit se zavar, ha te egy beteg gyereket szulsz. A te eleted. Itt mindenki a tarsadalmi dolgokat hozta fel... Es azt h mi lesz vele akkor, ha te tonkremesz. Lattam en 50 -60 eves embert aki a sok torodesbe belerogyott.. De akkoriban nem voltak ilyen szuro vizsgalatok.
2012. jan. 21. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!