Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem voltam nyaki redő...

Baj, ha nem voltam nyaki redő mérésen?

Figyelt kérdés

Két ünnep közé esett volna az optimális időszak, illetve utána a dokim is szabin volt, így elmaradt ez a vizsgálat.

Most a 16. hétben vagyok már, és lassan az AFP vizsgálat jön. Baj, ha ehhez nincs meg a redő vizsgálat eredménye?

(Amúgy nem tulajdonítok nagy jelentőséget neki, mivel köztudott, hogy az esetek többségében nem megbízható az eredmény, így erre hivatkozva úgyse vetetném el a babám.)

2012. jan. 16. 20:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%

Akkor miért kérdezted? Büntetést nem fogsz kapni a vizsgálat hiánya miatt, ha esetleg erre gondoltál.

Ha nem érdekel, hogy talán down szindrómás a babád, akkor tök mindegy, hogy elvégezteted e ezeket a vizsgálatokat.

Amúgy egy abortuszt nem a nyaki redő mérése alapján végzik, 100%-ig meg kell bizonyosodni róla, hogy valóban kromoszóma rendellenesség áll fent.

Jézusom....

2012. jan. 16. 20:43
 2/20 A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy fogok ilyen választ kapni...

Szerinted kit nem érdekel, hogy egészséges lesz-e a gyermeke?

Csak annyit mondtam, hogy ha esetleg kiderülne, hogy Down-kóros is lenne, akkor sem vetetném el. REMÉLEM, hogy emiatt nem ítélnek el, mint ahogy Te tetted elég elhamarkodottan.

2012. jan. 16. 20:47
 3/20 anonim ***** válasza:
52%

Egyet kell értsek az elsővel.Úgy gondolom ez egy elég komoly vizsgálat.Nem tudom nálatok hogy megy ez de nálunk a védőnő kér időpontot az ilyen vizsgálatokra,és a kórházban végzik el.Ünnepek előtt nem tudtál volna elmenni?A védőnőd mit szólt hozzá vagy nála se voltál?Egyébként az AFP-re is mondták már hogy nem megbízható az eredménye akkor arra se fontos elmenned.

Már bocsi nem bántani akarlak de én semmi pénzért nem hagytam volna ki semmilyen vizsgálatot.A babám egészsége mindennél fontosabb volt.

2012. jan. 16. 21:02
 4/20 cirmos macskafül válasza:
Szia, nem gond h nem mentel el. Csak mindenki elitel miatta, mint lathatod. Az egy fontos vizsgalat lett volna, meg picike a babad es ha tenylegesen gond lenne vegig gondolhattad volna komolyan h erdemes -e ebbe az orszagban egy beteg gyereket megszulni. Lehet h ugy gondolod ma, de 15 ev mulva? Afp vizsgalatot kulfoldon mar nem vegzik, mert link, nem megbizhato. De meg mindig elmehetsz a Bolgarkerekbe es ott van sokkal megbizhatobb vizsgalat. Egyebkent remeljuk a legjobbakat..
2012. jan. 16. 21:28
 5/20 A kérdező kommentje:

Egy baba vagy egészségesen születik, vagy nem - ez nem a vizsgálattól függ. Nem tudnának rajta úgysem segíteni, tehát csak az lenne a választási lehetőség, hogy megöljék, ha a vizsgálati eredmények nem elég meggyőzőek.

Tehát tudnék valamit tenni a "babám egészségéért"? Nem, csak ellenkezőleg.

Legfeljebb a SAJÁT életemet tehetném kényelmesebbé, ha nemet mondok egy ESETLEG betegen születő babára.

Ezért nem érzem, hogy a babám egészségének ártottam volna.

Megjegyzem, a férjem se született volna meg, ha az Anyósom az orvosokra hallgat, akik valami hibát VÉLTEK találni magzatkorában. Érdekes, hogy teljesen egészséges - és még ki tudja, hány ilyen eset miatt nem született meg sok ezer(?) gyermek, mert az Anyákat ijesztgetik?

Rövidre zárva: csak arra lettem volna kíváncsi, hogy a nyaki redő vizsgálat eredménye kell-e az AFP vizsgálathoz valamiért.

2012. jan. 16. 21:41
 6/20 anonim ***** válasza:
54%

Az mind szép és jó hogy akkor is megtartanád ha beteg lenne.

Én nem,és nem azért hogy az életemet kényelmesebbé tegyem hanem azért hogy az a szegény gyerek ne szenvedjen egy életen át.Nyugodtan le lehet pontozni.

2012. jan. 16. 21:49
 7/20 anonim ***** válasza:

Minek mész akkor afp vizsgálatra?????

Egyébként akkor kell, ha az afp rossz lesz, akkor a nyaki redő eredménye is számít.

Esetleg négyesteszthez kell.

De, ha nem érdekel, hogy kromoszóma rendellenes és itt nem csak down kóros baba lehet, akkor ezekre a vizsgálatokra se menj el.

Legyen négy pecséted, aztán kész, már az anyaságira jogosult vagy.

2012. jan. 16. 21:53
 8/20 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, 12-13 hét között kellett volna nézni a tarkóredőt. Ilyenkor nézik még az orrcsontot is, meg minden mást.

Szerintem fontos lett volna ez az UH.

Én is kb így jártam, de tulajdonképpen, ha az sztk-s doki nem is ér rá, bármelyik magán doki megcsinálja.

(én voltam genetikain 12hetesen, és 16 hetesen egy sima UH-án. az volt 5000 ft, szerintem ennyit megér a tudat, hogy egészséges a baba)

reméljük minden okés a gyermekeddel, amúgy én is megtartottam volna, ha down kóros lett volna akkor is.

2012. jan. 16. 22:02
 9/20 anonim ***** válasza:
55%
2 heted lett volna elmenni mert 11-13 hétig csinálják. Nekem a dokim is megnézte az sztk-ban és elmentem egy magánra is, mert az sztk-ás UH gép elég gagyi... Én csak így nyugodtam meg. És jól is tettem, mert az afp-ém meg alacsony lett(korán vették le) és így fontos volt a 12 hetes UH és a kombinált teszt eredménye. Amúgy én is megtartottam volna akkor is, ha beteg... És nem értek egyet azzal, hogy pl egy down kóros baba, gyerek, ember szenvedne, ha él... Láttatok már boldog down-kórost? Képzeljétek én a legtöbbet csak boldognak láttam!!! Biztos, hogy a szüleik már kimerültek, fáradtak és sok gondjuk van velük, de szeretik őket, hisz a sajátjuk!!!
2012. jan. 16. 22:58
 10/20 cirmos macskafül válasza:
40%

Igazad van abban h a ferjed idejeben mi mindent mondtak az orvosok, de azota sokat fejlodott az ultrahang. Sot ma is tevednek ~ en magan orvoshoz jarok. O kuldott el a korom miatt a Bolgarkerekbe. Pontosan 1 centit tevedett a gyerek hosszaban.

Azt hogy magzati korban csak az abortusz az egyetlen megoldas es a kenyelmi szempont~ bar ez igy durva, igazad van. De utana kene olvasnod pl. A down kornak. Nagyon durva tud lenni. Es ha te 10~15 ev mulva osszeesel mint a bot, gondolod h ez a fejlett tarsadalmunk ugy fogja ellatni ~mar ha megeri a gyerek ~ ahogyan azt te tenned?

2012. jan. 16. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!