Mik azok a kemenyedesek? Pl magnezium hiany miat? Hogyan veszed eszre hol kemenyedsz?
Nm tudom, hány hetes vagy, de ha keményedni fogsz, észre veszed majd, ne aggódj. :o)
Amúgy a terhesség felétől kb. teljesen normális, hogy vannak keményedések. Az nem jó, ha túl sok van belőle. Erre (is) szokás szedni magnéziumot, úgy a 36. hétig, onnantól már nincs koraszülés veszély, tehát keményedhet, amennyit csak akar.
Amúgy olyasmi érzés, mintha belülről vákuummal jól beszippantanák a hasad, és kívülről a tapintása valóban kemény is, néha, mintha kőből lenne, annyira.
A baba közben nem mozog, a has elveszíti "kerekdedségét", és mindenféle "furcsa" kockára emlékeztető alakot vesz fel. Kb. 10, max. 30 másodpercig tart.
Szüléskor ezekből lesznek a "rendes fájások", amik már 40-60 mp-ig tartanak, majd rendszeresen jönnek, és általában erős fájdalommal társulnak (állítólag nem mindenkinél, nálam igen :o).
briton hicks összehúzódás néven keress rá a googleban
Hm.
Én 21 hetes vagyok a harmadikkal. Furcsának tartom, hogy a köldöknél érzed, ugyanis 20 hetesen a méhed teteje épp eléri a köldök magasságot, de legnagyobb részt még inkább alatta helyezkedik el, a keményedés inkább alhasban érezhető, mintsem köldöknél.
Megkérdezhetem, mi az a "sokszor"? Mert pl. napi 4-6 még nem sok. Viszont amit leírsz, arra nem tudnám rámondani, hogy keményedés. Főleg, hogy azt írod, "nagyon fáj", bár ugye a fájdalomérzet szubjektív, de én a keményedést inkább a kellemetlen kategóriába sorolnám...
Amit javasolok:
Szedj magnéziumot, főleg, ha eddig nem szedtél egyáltalán, és konzultálj az orvosoddal, ha meg SZTK-ba jársz, akkor menj el, és beszélj eggyel, mondd el, mit érzel/tapasztalsz.
Az a biztos.
Szia, ugyanaz voltam. :o) Nekem ez egyre inkább valami másnak tűnik. Ha az alhasad (ahol a méhed van) teljesen puha közben (mint nyugalmi állapotban), akkor az nem hinném, keményedés.
Majd írd meg, mit mondott a dokid!
Addig is pihenj, ami belefér, és legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!