Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik azok a kemenyedesek? Pl...

Mik azok a kemenyedesek? Pl magnezium hiany miat? Hogyan veszed eszre hol kemenyedsz?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 11:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Nm tudom, hány hetes vagy, de ha keményedni fogsz, észre veszed majd, ne aggódj. :o)

Amúgy a terhesség felétől kb. teljesen normális, hogy vannak keményedések. Az nem jó, ha túl sok van belőle. Erre (is) szokás szedni magnéziumot, úgy a 36. hétig, onnantól már nincs koraszülés veszély, tehát keményedhet, amennyit csak akar.

Amúgy olyasmi érzés, mintha belülről vákuummal jól beszippantanák a hasad, és kívülről a tapintása valóban kemény is, néha, mintha kőből lenne, annyira.

A baba közben nem mozog, a has elveszíti "kerekdedségét", és mindenféle "furcsa" kockára emlékeztető alakot vesz fel. Kb. 10, max. 30 másodpercig tart.

Szüléskor ezekből lesznek a "rendes fájások", amik már 40-60 mp-ig tartanak, majd rendszeresen jönnek, és általában erős fájdalommal társulnak (állítólag nem mindenkinél, nálam igen :o).

briton hicks összehúzódás néven keress rá a googleban

2012. jan. 12. 11:08
 2/8 A kérdező kommentje:
en 20 hetes vagyok es a koldokom korul szokot iszonyatosan fesziteni es kemenyedni ami nagyon faj!!Egy nap tobbszor is.Akkor ez lehet az a bizonyos kemenyedes?Es lehet magnezium hiany miat?Es akkor milyen magneziumot szedjek ra?
2012. jan. 12. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Hm.

Én 21 hetes vagyok a harmadikkal. Furcsának tartom, hogy a köldöknél érzed, ugyanis 20 hetesen a méhed teteje épp eléri a köldök magasságot, de legnagyobb részt még inkább alatta helyezkedik el, a keményedés inkább alhasban érezhető, mintsem köldöknél.

Megkérdezhetem, mi az a "sokszor"? Mert pl. napi 4-6 még nem sok. Viszont amit leírsz, arra nem tudnám rámondani, hogy keményedés. Főleg, hogy azt írod, "nagyon fáj", bár ugye a fájdalomérzet szubjektív, de én a keményedést inkább a kellemetlen kategóriába sorolnám...

Amit javasolok:

Szedj magnéziumot, főleg, ha eddig nem szedtél egyáltalán, és konzultálj az orvosoddal, ha meg SZTK-ba jársz, akkor menj el, és beszélj eggyel, mondd el, mit érzel/tapasztalsz.

Az a biztos.

2012. jan. 12. 11:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk ugy napi 10 szer szokot elofordulni nagyon kellemetlen erzes erzek a koldokom korul feszit es olyan mintha ki akkarna esni a koldokom.Az alhasam pedig puha de a koldokom korul kemeny es ahogy jarok a koldokom mozog kifele jobbra bara!!!De akkor mejd megbeszelem a dokimal lehet hogy ez nem is kemenyedes hanem valami mas!!!Es mindenkepen szedem magneziumot!!Koszonom a valszokat!!!
2012. jan. 12. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia, ugyanaz voltam. :o) Nekem ez egyre inkább valami másnak tűnik. Ha az alhasad (ahol a méhed van) teljesen puha közben (mint nyugalmi állapotban), akkor az nem hinném, keményedés.

Majd írd meg, mit mondott a dokid!

Addig is pihenj, ami belefér, és legjobbakat!

2012. jan. 12. 11:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Napi 10 keményedés a határ, de a te terhességed, még a tízhez is kicsi. Menj orvoshoz. Magnéziumhiány nem valószínű. A magnéziumot ilyenkor azért adják, mert nagyon jó izomlazító és nem a hiánya miatt. Azért ha keményedik a hasad akár hol is, szerintem szedned kell majd.
2012. jan. 12. 11:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Amit te irsz, az nem kemenyedes, hisz 20 hetesen a mehed meg nem is eri el a koldokodet. Kemenyedesnel az egesz mehed megkemenyedik kb 10-30 masodpercig. Nem tudom mitol fajhat a koldokod, beszelj a dokiddal!
2012. jan. 12. 12:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom szepen a valaszat bocsanat csak nem igazan voltam tisztaba ezel a dologal es persze egybol arra gondoltam hogy amiat lehet!!
2012. jan. 12. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!