A 12. heti vérvétel down szűrés céljából tényleg fizetős?
Szia!
Én úgy tudom, hogy nem kell fizetni, nekem legalábbis ingyen volt, de még nem is hallottam senkitől, hogy fizetni kellett volna érte.
Szia!
Ha a vérvételre gondolsz, akkor nálunk azért is kellett.
Csináltak egy 12. heti ultrahangot (itt a nyakiredő vastagságot és az orrcsont meglétét nézik), mert már ebből következtetni lehet a Down-szindrómára.
Az első trimeszteri vérvizsgálat nálunk 9ezer Ft, a 16. heti 20ezer (kombináltként is 29e).
Szóval igen, nálunk kellett (nem BP).
Üdv.
19 hetes km
Ez az egész a következőképp működik:
Azokban a kórházakban ingyenes akár Bp-en vagy vidéken a kombinált teszt, amikkel a Sejtbank szerződést kötött. A nem szerződött kórházakban, csak a sima 12. heti nyaki-redő vizsgálat van, vérvétel nélkül.
Amennyiben olyan kórházban szülsz vagy oda tartozol, ahol nincs ilyen szerződés, akkor is meg tudod csináltatni ezt a tesztet (nem ott helyben), 28 ezer ft-ért.
Az integrált teszt más, az sehol nem ingyenes, mivel a Sejtbankos szerződés csak a kombinált tesztre szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!