Tényleg fizetős lett a 12. heti vérvétel? /Down szűrés/
Figyelt kérdés
Most hallottam egy ismerősömtől, de nem akarom elhinni.Szerinte az AFP-ért is fizetni kell.2011. márc. 29. 09:14
1/10 anonim válasza:
A sógornőm most volt kb egy hónapja, akkor ingyenes volt
2/10 anonim válasza:
Az AFP kötelező vizsgálat, így ingyenes. Vannakhelyek, ahol a kockázatelemzést (kvarter tesz, integrált tesz) is mmegcsinálják ingyen, mert a kórház szerződést kötött a vizsgálatot végző céggel. Máshol ezek a vizsgálatok fizetősek. Tudnod kell, hogy ezek a tesztek nem adnak pontos eredményt, csak bizonyos adaokból egy esélyszámot adnak, hogy mekkora annak a kockázata, hogy a baba bizonyos betegésgekkel szülessen. Ha ennak az eredménye nagy kockázatot mutat, így is úgy is a genetiki mintavételt fogják ajánlani.
3/10 anonim válasza:
Az afp-ért sehol sem kell fizetni. A 12. heti Down szűrés már más kérdés. Bizonyos kórházakban ingyenes (pl. Kecskemét), és automatikusan megcsinálják, máshol választható és fizetős. Attól függ, a kórház melyik laborral van szerződésben. Érdeklődj, nálatok mi a helyzet.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! Aranyosak vagytok! Engem most éppen nem érint közvetlenül a téma, nekem még augusztusban csináltak 12. hetit, akkor is ingyenes volt.Bár az a terhesség rosszul végződött sajnos. :( Csak felháborított h ez az ismerősöm így akarja lehúzni a szüleit.Merthogy munkanélküli ő is és a párja is.De gyereketcsinálni azt van eszük.Brrrrr.....Bár lehet hogy a Taj jogviszonya érvénytelen, ezért kéne fizetni?!
2011. márc. 29. 09:40
5/10 anonim válasza:
Nálunk a kórházban azt hiszem 30ezer forint,de én nem csináltattam meg.Tökre pontatlan eredményt ad,csak kockázatot számol,és kb. olyan hatékonysággal,mint egy jó orvos ultrahangos vizsgálattal.(jó orvos,magánrendelő,jó uh. gép,10 ezer Ft.)
Egyébként meg ha munkanélküli,akkor én a helyedben javasolnám neki,hogy fizesse a tb-jét maga után,mert ha megszületik a gyerek,akkor automatikusan biztosított lesz,viszont az addigi ellátásokat nyugodt szívvel kiszámlázhatják neki azt hiszem,ami nem kis összeg lesz...
6/10 anonim válasza:
Én ugy tudom,hogy a Down kombinált teszt sokhelyen már ingyenes.Viszont az Down integrált tesztért füzetni kell.
7/10 anonim válasza:
Kb.5 hete voltam Nyházán nekem ingyenes volt, a Down és az Edwards-kór szürése is.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat csajok!
2011. márc. 29. 11:29
9/10 anonim válasza:
Szent István kórházban 3 hete ingyenes volt a 12. heti, és ezen a héten az AFP is ingyenes volt.
10/10 anonim válasza:
Szia Igaza van az ismerősödnek én most vagyok 20 h km és már nekem is fizetni kellett volna a 12 hetes vérvételért 7000 ft de az én orvosom azt mondta ne csináltassam mert 16 hétben újra csinálják kibővülve és ugyis azok az eredményeka mérvadóak .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!