Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénzes kérdés? A többi lent!

Táppénzes kérdés? A többi lent!

Figyelt kérdés
Veszélyeztetett terhes vagyok és eljöttem táppénzre,amit a munkáltatóm nem nézett valami jó szemmel,és most enyhén fogalmaztam.Kifizetni sem fizetett ki rendesen(utolsó munkabér).Szeretném én intézni a táppénzemet ,mert attól félek ha az a "rendes" könyvelője intézi sosem látok belöle semmit.Szerintetek van erre lehetőség?
2012. jan. 11. 11:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
ismerősöm ugyan így ment el, amíg meg nem szült egy forintot sem kapott, de közben el volt indítva a bíróságon a pereskedés és utólag ki kellett fizetnie a munkáltatónak kamatostul, pluszban még ismerősöm kérhetett vigaszdíjként is pénzt amennyit akart, mivel ő nem volt nagyravágyó így 100 ezret kért csak
2012. jan. 11. 11:44
 2/14 A kérdező kommentje:
Huh,ez nem jó kilátások!!!
2012. jan. 11. 11:49
 3/14 A kérdező kommentje:
Én nem vihetem be a papírjaimat?
2012. jan. 11. 11:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Most nem találok joghelyet, de alapvetően a táppénz igénylés úgy van kitalálva, hogy csak a munkáltató tudja beadni mert táppénz csak annak jár, akinek van ilyen jellegű biztosítási jogviszonya. Tehát mindenképpen van munkáltatója. És a törvény őt(a munkáltatót) kötelezi a dolgozó táppénzének igénylésének intézésére. Sajnos most hirtelen határidőt sem találok erre, de azt tudom, hogy fél év után elévül. Vagyis ha fél év után adják be nem kapsz semmit, és a fent írtak szerint pereskedhet az ember! :( Csinálj a betegpapírokról másolatot, és add föl tértivel a munkáltatódnak! :( Talán akkor látják, hogy nem "viccelsz". Mert már tudod bizonyítani,hogy leadtad, és azt is, hogy mikor!!!
2012. jan. 11. 11:57
 5/14 Pető Vivien ***** válasza:

A táppénz ügyében én is magam járok el.

Jelenleg ott tart az ügyem, hogy veszélyeztett terhes vagyok október 10.e óta. (azóta még nem láttam 1 FT ot sem)

Sokszor mondták nekem hogy bevitték, leadták.. minden rendben amikor most mentem volna a januári táppénzes papírommal egy kicsit kiakadtam... még mindig nem volt leadva.

Szóval a folyamat: Foglalkoztatói igazolást kell kérned a táppénzedről(illetve ha okosan cselekedsz kitölteted a gyedeset és a tgyásosat is) mindegyik FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS

Ezzel a papírral bemész a Tb-be a táppénzes papírjaiddal együtt és kész. 2 héten belül utalják...

ne legyen annyi dolga a munkáltatódnak én minden rendesen kitöltöttem csak alá kell írnia meg kitölteni a munkáltató adatait.

Táppénzes Foglalkoztatói : [link]

Tgyásos Foglakoztatói: [link]

Gyedes Foglalkoztatói: [link]

2012. jan. 11. 12:04
 6/14 A kérdező kommentje:
3 hónapja vagyok ennél a szemét munkáltatónál és azt mondta majd a könyvelője intézi,ő nem ad ki semmilyen papírt.Tehát szívatásra megy ki az egész az biztos!!!!Kétségbe vagyok esve.
2012. jan. 11. 12:11
 7/14 anonim ***** válasza:
De akkor végülis ugyan ott vagy, csak a papírt te töltöd ki. Mert a foglalkoztatói, meg a céges aláírás + bélyegző (bélyegző nélkül kapásból visszadobják) miatt megint csak a munkáltatótól függ az ügy!!! (Ráadásul elvileg idéntől már nem is lehet papíron... ) jáááj, agyalok az ügyön!!!
2012. jan. 11. 12:21
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket!!!
2012. jan. 11. 12:26
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia.Én úgy oldottam meg,hogy felhívtam a könyvelőjét és közöltem vele,hogy táppénzre írt a doki és úgy csinálják a jelenléti ív kitöltését is.Ha kiírt a doki nem tud mit csinálni mert neki is le kell jelenteni,csak rád akart ijeszteni és hogy később kapj pénz.Ja és nem kapják meg az eredeti táppénzes papíromat mert én is itthon ültem karácsony előtt pénz nélkül mert nem adták le úgy hogy az eredetit én viszem be leadni ők meg kapnak egy lepecsételt másolatot és hogy mikor könyvelik le engem már nem érdekel. Egyébként menj be a tb-be és kérdezz rá,hogy ilyenkor mi van és még azt is megtudják mondani,hogy nem jelentett-e ki,ugyanis januárban módosították a törvényt már táppénz alatt is kijelenthetnek minket,pont tegnap kérdeztem rá a saját könyvelőnknél.Sok szerencsét hozzá.

Üdv.

15.hkm

2012. jan. 11. 13:46
 10/14 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolótól kérdezném,hogy veszélyeztetett terhességnél is kirúghatnak?
2012. jan. 11. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!