Érdemes elmennem táppénzre, nagyon fársztó a munkám, felszolgálok 13órában heti 5ször, kellene a pénz mit tegyek?
Szia! Miért csak a 2007-es év számítana? Én úgy tudom, 180 napos munkaviszony szükséges. Amikor megtudtam, hogy babát várok, akkor a könyvelővel egyeztetve felemeltük a járulékaimat. Pont ma jár le a 6 hónap, és nekem egyáltalán nem mondta, hogy csak a 2007-es év számít. Hanem a táppénz, vagy gyed előtt 180 munkanap, ami alapján kapod ezeket!
A másik: Vigyázz a babára nagyon! Én is túlhajszoltam magam, a második trimeszterben 2-szer volt pecsételő vérzésem, kórházba is kerültem, és azóta ágynyugalom. Még szerencse, hogy családi a vállalkozás, és meg tudtuk oldani ezt, de senkinek nem kívánom azt a riadalmat!!! Dolgozz, de az ésszerűség határain belül! Inkább keveset, de nyugalomban, és tovább!
Nagyon boldog babavárást!
31 hetes kismama
www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyermekagyi_segely_tgyas_havi_ellatas/
itt nézd meg!
a gyedet a szülést megelőző év átlagkeresetéből számítják.ha idén szülsz, akkor a tavalyi keresetet nézik.A tgyás a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár.A szülési szabadság 24 hét, vagy másképpen 168 nap, a kismama választásától függően legkorábban a szülés várható idejét megelőző 28. naptól, legkésőbb a szülés napjától lehet igénybe venni. Amikortól indul, onnantól kezdve 168 napig jár, nincs jelentősége, hogy a kiírt időpontban születik-e a baba.A gyed legkorábban a tgyás, illetve ha azt nem vették igénybe, akkor az annak megfelelő időtartam (szüléstől 168 nap) lejártát követő naptól a gyermek 2. életévének betöltéséig jár.
boldog babavárást
már tudom mi ez a keverés !
Ha a gyed kezdetét megelőző év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az előző évi jövedelem az alap.
· Ha az előző évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelőző naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évből is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja.
tehát :ha a szülés elötti évben volt 180napos munkaviszonyod, bizony azt veszik számításba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!