Tényleg nem szabad terhesség alatt zöld teát inni?
Tényleg nem szabad. Mert a szervezetből kilöki a nem oda való dogokat. én nagyon szeretem a zöld teát, de nem mertem inni terhesség alatt, mert azt olvastam, hogya magzatot idegen testként kezelheti, és kilökheti
2009. máj. 24. 12:34
2/10 A kérdező kommentje:
Na most már kezdek nagyon megijedni,hogy esetleg valami baja lesz a picinek ez miatt.Jókor jut nekem is eszembe,de én erre nem is gondoltam,hogy a zöld teábol baj lehet.
Hát én még ilyet nem hallottam, hogy kilöki a magzatot :S Nekem mindenki azt javasolta, hogy zöld teát igyak, még a védőnők is ezt javasolják. A zöld tea nem koffeint tartalmaz, mint a fekete tea, hanem valami mást, és az nem "túrbózza" fel a bébit. Gondolom azért a zöld teának is van mennyiségi korlátja.
2009. máj. 24. 12:46
Ez hülyeség,akkor nem mondanák az orvosok,hogy mennyire egészséges.Manapság már minden káros ha hihetünk a médiának!Belegondoltatok,hogy régen is volt tea,mamáink,nagymamáink idejében,még ultrahang sem volt,de mégis egeszséges babák születtek!Ja volt kolbi meg hagyma!:-)Ha mindent amit mondanak nem ennénk és nem innánk,akkor bizony éhen halna minden kismama.
2009. máj. 24. 12:51
5/10 A kérdező kommentje:
Hát most már nagyon érdekel a dolog.Már keresgélek mindenfelé a neten,de csak annyit találtam hogy megoszlanak róla a vélemények a terhesség alatt.
2.válaszolónak ha a védönö is ajánlotta,akkor csak nem lehet belöle baj.Napi fél litert iszom de azt 1 filterrel csinálom.Szerintetek?
ÁÉn az egész terhesség alatt zöld teát ittam, igaz nem főztem, hanem palackosat. Semmi más nem maradt meg bennem az első 2 hónapban, utána meg minden mástól égett a gyomrom. 9hónapig ittam, a gyerek nem lökődött ki:)Fel sem merült bennem ilyen:)Napi két üveggel ittam, tehát 3 litert naponta.
2009. máj. 24. 14:30
Semmi bajotok nem lesz tőle,nekem most ajánlotta a védőnőm hogy napi 1,5 -2litert igyak mert túl korán elkzdett vizesedni a lában és ez vízhajtó is!!!
23 hetes kismami!!!!
2009. máj. 29. 12:03
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Akkor megnyugodtam.
05:24 14:30-as! Ne kamuzz! 9 hónap után csak kilökődött az a baba! Biztos a zöld tea miatt! :)
Én még nem hallottam róla (ezen a kérdésen kívül), hogy káros lenne, de majd utána olvasok. Olyat viszont olvastam már, hogy semmilyen tisztító kúrát, böjtöt nem javasolnak a terhesség idejére, mivel az valami úton módon a vérbe is bejuttatja a méreganyagokat a tisztulás közben. Hát, én ezt sem tudom, de a csalán teát azért messzire elkerültem a várandósság alatt, biztos ami ziher, pedig szeretem. Lehetséges, hogy valami ilyesmi lehet a zöld teával is? Nagyon jó antioxidáns hatása van... hát nem tudom, nekem nem tűnik veszélyesnek.
2009. máj. 30. 00:16
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a Te válaszod is!Nekem se tünt veszélyesnek,fel se merült bennem,hogy esetleg valami rossz hatása lehet,mert a zöld teáról csak jót hallani.Itt találtam én is egy hasonló kérdést,éshát meglepödtem rajta.De azóta is iszom,mert van akinek pont a védönöje tanácsolta.
Kapcsolódó kérdések: