Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezek után Te váltanál nőgyógyá...

Ezek után Te váltanál nőgyógyászt terhesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 15 hetes terhes vagyok. Az orvosomnál a 10.tehességi héten jártam, azután megbeszéltük a következő időpontot egy hónappal későbbre, a 14. terhességi hétre. Ekkor csinált ultrahangot és megvizsgált, de nem csinálta meg az általában 12.héten szokásos "tarkóredő" mérést, vagy ki hogy ismeri, szóval a Down-kór szűrést. Elvileg még ekkor sem lett volna késő, de eszébe sem jutott. Én megcsináltattam a 12.héten egy professzionális helyen (súlyos pénzekért), ezért nem szóltam neki... de vajon Ti mit tennétek? Szóltatok volna neki? Magánorvosról van szó, maradjak nála? Vagy ha ekkora hibát vét már ne bízzak meg benne?

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 7. 14:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Utolsó: miért ne írhatna be a kiskönyvbe a magándoki? Nekem a lányommal a 12-ik és a 18-ik hetit csinálta genetikus, a többit mind a magánnőgyógyászom. Hozzáteszem a 12-ik és 18-ik heti is magánrendelőben volt, csak komolyabb géppel, genetikussal. Szóval egyik sem volt SZTK-s dolog. A védőnőt a minimális alkalommal láttam, semmit nem mondott semmiről, soha még fehérjét sem nézett pl a vizeletben, még szívhangot sem hallgatott soha. Ennyit a védőnőről.

A dokim küldött laborba, mindenhova.

Kaptam TGYÁSt és most a második babámmal is így járok.

2012. jan. 7. 20:21
 22/29 anonim ***** válasza:

Hozzá szólnék a vitához: doki vagy védőnő? A második terhességem 15. hetében elköltöztünk Budapestről vidékre. Az első babámnál természetesen jártam védőnőhöz és magánorvoshoz is, aki a SOTE I-en volt,van. Tőle kaptam minden beutalót! Vérvételtől az ultrahangig. Minden egyes vizsgálatra ő hívta fel a figyelmem és ő küldött be a klinikára, ahol elvégezték ezeket a vizsgálatokat. A védőnő csak az eredményeket látta.

Most, itt vidéken, a védőnő írja a beutalót, amit a szakrendelőben egy orvos aláír. De eljárok a választott orvosomhoz, aki a megyeszékhelyen a klinikán dolgozik. Természetesen referálok neki mindenről és átbeszéljük, felhívja a figyelmem bizonyos dolgokra. Rákérdez a vizsgálatokra, amire nem ő ad beutalót.

Nekem nagyon furcsa, hogy nem egyformán működnek a dolgok.

Idő, míg ezt a rendszert is megszokom. Úgy tűnik, nem egységes a rendszer. ( vagy az utóbbi 1-2 évben módosult) Tehát, nem feltétlen a védőnő dolga, de vizsgálati, teendőket illető listát ad bárhol bármelyik. Az orvostól pedig elvárható, hogy minden vizsgálatra felhívja a figyelmed.

Nekem a költözés miatt váltanom kellett 15 hetesen, de ment minden simán. Nyugodtan válthatsz. Még csak különösebben magyarázkodnod sem kell.

2012. jan. 7. 22:23
 23/29 anonim ***** válasza:
Mert nálunk a körzetinek kell beírnia (Debrecen), máshonnan nem fogadják el.
2012. jan. 7. 22:31
 24/29 anonim ***** válasza:
nagybetűs voltam, nem kiabáltam csak benyomódott a capslock!!!!!!De nekem bizony a védőnő adja beutalókat!
2012. jan. 8. 10:35
 25/29 anonim ***** válasza:
jó, nekem is védőnő adja, de az orvos írja meg...
2012. jan. 8. 11:36
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
Nekem sem adott még egyetlen beutalót egyik nőgyógyászom sem pedig ez a 2.terhességem és a 2.dokim. Nekem is mindent a védőnő ad. De még egy dolog genetikai uh-ra nem kell beutaló csak időpont. Ja és kedves 6. válaszoló én sem akarok kötekedni de elég baj hogy neked nem speckó géppel mérték a tarkóredőt, erről ennyit.
2012. jan. 8. 13:21
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

kedves utolsó válaszoló,

milyen speckó gép kell tarkóredőméréshez?! Rendes UH-n mérik. Nekem az esedékes vizsgálattal volt egybekötve. Semmi speckó nem volt.

2012. jan. 8. 13:40
 28/29 anonim ***** válasza:
Elözö terhességemnél nem volt fogadott dokim. Mondhatom, hogy végigvizsgált az egész nögyogyász gárda. Engem lecsesztek, mert a 13 héten mentem el a 12 hetire, védönöm nem küldött sehova. 22 hetesen megkaptam, hogy az én hibám, hogy nem maradt meg, mert nem jeleztem, hogy szülési fájdalmaim vannak. Jeleztem, hogy fáj a gerincem alul, válasz mozogjak többet. 3 nap mulva beindult. Minden nap nézték a szivhangját, és nem mondták meg egy szoval se, hogy több napja halott. Onnan tudtam meg, hogy már szövettant se tudtak vizsgálni, mert bomlott. Elég szar volt a korházi felszerelés, ha lehet ezt mondani.
2012. jan. 10. 15:21
 29/29 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de ez aztán nem segített a kérdezőnek!
2012. jan. 10. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!