Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezek után Te váltanál nőgyógyá...

Ezek után Te váltanál nőgyógyászt terhesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 15 hetes terhes vagyok. Az orvosomnál a 10.tehességi héten jártam, azután megbeszéltük a következő időpontot egy hónappal későbbre, a 14. terhességi hétre. Ekkor csinált ultrahangot és megvizsgált, de nem csinálta meg az általában 12.héten szokásos "tarkóredő" mérést, vagy ki hogy ismeri, szóval a Down-kór szűrést. Elvileg még ekkor sem lett volna késő, de eszébe sem jutott. Én megcsináltattam a 12.héten egy professzionális helyen (súlyos pénzekért), ezért nem szóltam neki... de vajon Ti mit tennétek? Szóltatok volna neki? Magánorvosról van szó, maradjak nála? Vagy ha ekkora hibát vét már ne bízzak meg benne?

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 7. 14:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálam mindenre a magándoki hívja fel a figyelmemet, illetve ő az, aki elmondja hogy mikor milyen vizsgálatokra kell mennem, illetve elmondja milyen időpontig menjek, és ha szükséges, akkor beutalót is ad, elmagyarázza a szükségességét a vizsgálatoknak, hogy mit vizsgálnak vele, stb.

Én nem is tudom soha, hogy milyen vizsgálat következik, ő mondja hova kell mennem, magamtól mégis honnan találnám ki, hogy mi az ami kötelező, mi az ami erősen javasolt, és mi az, ami nem szükséges, csak mondjuk "divatvizsgálattá" vált.

Én ezért is fizetem meg, nem csak azért mert bemegyek hozzá, és elvégzi azokat a vizsgálatokat, amikre a szakképesítése feljogosítja.Így én a te helyedben váltanék, az tuti.

33 hkm

2012. jan. 7. 14:49
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy állapotos anyuka honnan tudja, milyen vizsgálatok kellenek? A dokinak kell felvilágosítani. Én magándokihoz jártam, nem kevés pénzért. Viszont neki nincs erre kapacitása, így írt egy beutalót a genetikai ultrahangra a klinikára. Ingyen megcsinálták.

Ha nem írja a beutalót, nem intézkedik, akkor én nem tudtam volna róla.

Ja és megkért az eredménnyel hívjam fel, hogy minden rendben volt e.

2012. jan. 7. 15:35
 13/29 anonim ***** válasza:
17%
Semmit sem csinált rosszul az orvosod. Védőnőhöz is kellene járnod. Terhesgondozásra. Nem az orvos adja a beutalókat, hanem a terhesgondozóba a védőnő és a genetikai ultrahangot nem az orvosod végzi. Amit az orvos csinál az csak a síma havi szülésorvosi vizsgálat. Emellett el kell még menni kb 4db hivatalos uh-ra. Ilyen a 12hetes genetikai uh is. Ezt szülészeten végzik ingyenes és beutaló kell hozzá. De azon csodálkozom, hogy te ezeket miért nem tudod? Nincs védőnőd? A védőnő feladat ezeket megbeszélni feled időről időre.
2012. jan. 7. 16:04
 14/29 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem sem hibázott a dokid. Gondolom a Down-szűrés eredményeit megmutattad az orvosodnak,-ez alapvető dolog a részedről, de ha normális helyen csináltattad, akkor erről tájékoztattak is, mikor a leleteket kézhez kaptad. Magánrendelő ide vagy oda, nem feltétlen kell olyan uh-géppel rendelkeznie a dokidnak, hogy alkalmas legyen ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzésére. Nem mondta el az orvosod, hogy milyen vizsgálatokat kell, és ajánlott elvégeztetni ebben az időszakban? Én is maszekhoz járok-és tökéletesen meg vagyok elégedve vele- nekem mondta mik a lehetőségek ezzel kapcsolatban, akkora már be voltam jelentkezve én is a fizetős Down-szűrésre, és monda a doki, hogy akkor várja az eredményeket. Ha nem mondta volna magától, akkor is rákérdeztem volna. Szerintem a te esetedben kommunikációs hiányosságok vannak. Ami nem egyedül a doki bűne. Viszont ha úgy látod jónak akkor bármikor válthatsz, ez a te döntésed.
2012. jan. 7. 16:05
 15/29 anonim ***** válasza:

én pontosan emiatt váltottam. Hívtam, hogy akkor mondja meg mikor menjek trakóredőmérésre. Hogy neki nincs ideje most.

Jó, felhívtam egy kollegáját, azonnal fogadott és azóta hozzá járok. Eszembe nem jutna visszamenni az elsőhöz. Persza találkoztunk a kórház folyosóján, akkora mosolya volt amikor meglátott, hogy csak lestem, de amikor érkezett a kollegája, le is hervadt róla.

2012. jan. 7. 16:05
 16/29 anonim ***** válasza:

Az én SZTK-ás nőgyógyászom minden vizsgálatot megcsinál és szól mindenről!!! A 12. héten is csinált UH-ot, tarkóredőt is mért, pedig az az UH gép van vagy 25 éves... Azt mondta ő mindent rendben lát, de szerinte érdemes elmenni egy magánrendelőbe a kombinált tesztet megcsinálni és ott profi géppel meg is nézik a babát UH-on. Megadta az elérhetőségüket és olcsóbban jöttem ki így, mintha SZTK-ban vetettem volna le a vért... :S

Szóval az én SZTK-ás orvosom több figyelmet szán rám, mint a te magán dokid... Én biztos váltanék!

2012. jan. 7. 16:29
 17/29 anonim ***** válasza:
23%
HANGSÚLYOZOM: A VIZSGÁLATOKRÓL LISTÁT ADNI ÉS MINDEN ILYESMIRŐL TÁJÉKOZTATNI A VÉDŐNŐ FELADATA. ARROL TOVÁBBRA SEM SZÓL A KÉRDEZŐ, HOGY ELMENT-E A TERHESGONDOZÁSRA A VÉDŐNŐHÖZ? ARRÓL NEM IS BESZÉLVE, HOGY HA NEM JELENIK MEG A TERHESGONDOZÁSON 4 ALKALOMMAL, AKKOR ELESIK AZ EGYSZERI ANYASÁGI JUTTATÁSTÓL, AMI SZERINEM LUXUS.
2012. jan. 7. 16:38
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
SZerintem meg a védőnő nem tud adni beutalót az UH-ra, ergó a doki feladata lenne... :S
2012. jan. 7. 16:47
 19/29 anonim ***** válasza:
Nézd ezeket a kötelező uh-okat a terhesgondozáson végzik. Én járok magándokihoz, aki megcsinálná, ha kérném, de a kiskönyvbe ő nem írhatja be. Szerintem nem ő a hibás. Erre a védőnőnek kell felhívni a figyelmed, illetve az a nőgyógyász utal be rá, aki a kiskönyved vezeti.
2012. jan. 7. 18:06
 20/29 A kérdező kommentje:

Aki nagybetűvel ír, az olyan mintha kiabálna? Mert én eddig szerintem normális hangot ütöttem meg. Köszönöm a korrekt válaszokat. Őszintén szólva költözések és egyéb okok miatt életem során már a mostani a 7. védőnőnőm. És még soha nem merült fel, hogy az orvosi vizsgálatokra nekik kellene felhívniuk a figyelmemet. Meg szokta kérdezni, hol tartunk, megvan-e a beutalóm ide vagy oda, de mivel ő se beutalni nem tud ultrahangra, se megcsinálni nem tudja, viszont tudja, hogy rendszeresen járok orvoshoz, az, hogy ő intézkedjen a 12.heti ultrahangról, fel sem merült. De gondolom a gondoskodás mértéke is lehet területenként más és más.

Arra már nem is válaszolnék, aki szerint még kiskönyvem sincs... Érdekes, hogy emberek milyen könnyen mondanak ítéletet másokról, ismeretlenül (is).

A normális válaszokat még egyszer KÖSZÖNÖM! :))

2012. jan. 7. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!