Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek hogy létezik az,...

Szerintetek hogy létezik az, hogy valaki 9 hónapon keresztül nem tudja hogy terhes, és egyszer csak szül?

Figyelt kérdés

Pár napja van a TLC nevű csatornánk, és pont most megy rajta ez a műsor, olyan anyákat mutatnak, akik nem tudtak a terhességükről egészen a szülésig !! Ez a nő azt mondta nem érzett semmit, sem mozgást, semmit, a menzesze meg egyébként is rendszertelen, így nem gondolta hogy terhes. A képek persze rekonstrukciók, de hasuk nincs. Ez is hogy létezik? Egy terhes has annyira jellegzetes. Van akinek nincs hasa?

(nekem óriási volt, ezért el sem tudom képzelni)

2012. jan. 5. 23:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

Vegig ugyanazok a nadragok es felsok voltak rajtam, mint elotte vagy most, egyedul a melltartoimat kellett lecserelnem c kosarrol e-f kosarasra.

Ket hettel szules elott hagytam abba a munkat, utolso napokban elkoszontem a visszajaro vendegektol es tobben megkerdeztek, hogy hova megyek dolgozni, meg hogy talaltam jobb munkat? Mindenki csodalkozott, hogy szulni megyek, mert bar nap mint nap talalkoztunk, nem vettek eszre a terhesseget.

A korhazba mikor bementunk (egy melegito also es egy rovid ujju feszes polo volt rajtam) es mondtam, hogy elfolyt a magzatviz, a recepcios hulyenek nezett es kozolte, hogy az biztos nem a magzatviz volt, mert az a 3. trimeszterben szules elott folyik el, semmikepp se az elso trimeszterben, mondta uljek le es majd jon egy orvos, aki megvizsgal, de ha nem verzek, akkor nem valoszinu, hogy veteles. A kioktato hangnembol ugy felment bennem a pumpa (meg valoszinuleg az 5 perces fajasok is kozrejatszottak), hogy hiszterikusan elkezdtem vele uvolteni, hogy mar de azonnal hivjon egy orvost, mert mindjart megszulok, es ne ossza itt az eszet, mert 38 hetes 6 napos vagyok.

2012. jan. 6. 01:34
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

meg mindig 3. vagyok

A babam 3390g es 52cm volt, szoval nem atlag alatti sulyu gyerek, a testalkatom pedig teljesen atlagos, M-es ruhakat hordok.

(mindig ugy irigyeltem a nagy pocakos kismamakat)

2012. jan. 6. 01:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg azért lehet ilyen mert a kismama egyszerűen kizárja annak a lehetőségét, hogy terhes. pszichológia tehát az egész, még a baba részéről is.

pl: hogy lehet az, ha valakinek rendszertelenül jön meg, hogy 1, nem vizsgáltatja ki, hogy miért van ez így, hiszen ez nem normális 2, miért nem gondol bele a terhesség lehetőségébe

Lényeg: egyszerűen elnyomja magában azt a gondolatot ami erre ébresztené rá, tehát ő biztos nem terhes, ilyen esetben fordul elő legtöbbször, hogy a megszületett babát megölik, hiszen "csupán" ennyi a bizonyíték amivel hirtelen sokk mellett kerülnek szembe.

Másik dolog: a baba érzi az anyja minden rezdülését és ilyenkor van az, hogy a szó szoros értelmében rejtőzködik, nagyon kicsire összehúzza magát és nem is mozdul csak minimálisat. Hihetetlen de igaz és több olyan esetet is dokumentáltak, hogy amikor anyuka tisztába jött önmagával és elfogadta a terhességét kb félidőnél vagy később, amikor ugye elméletileg már szépen gömbölyödik a pocak, akkor hirtelen szinte egyik pillanatról a másikra nőtt meg a hasa, hiszen megoldodótt a feszültség és "elengedte magát" anya és baba egyaránt.

2012. jan. 6. 06:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
uccsó vagyok: és természetesen alkati kérdés is kinek mekkora pocija lesz és mennyire látszik
2012. jan. 6. 06:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nőt személyesen is ismerek, aki a 6. hónapban vette észre, hogy terhes. Ő nagyon kövér volt mielőtt terhes lett. Mire a szülésig eljutott, 30 kg-mal volt könnyebb. Végig megvolt neki a menstruációja, nem volt émelygés, sőt semmi más tünet sem. Egyszerűen a baba olyan helyen volt, hogy nem volt étvágya, nem bírt enni. Esküszöm nektek, hogy sokkal csinosabb, vékonyabb volt a szülés előtti napokban mint egy évvel előtte.
2012. jan. 6. 06:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
5.5 hónapos vagyok, hasam már van, de még nem hordok terhescuccokat. Viszont a baba mozgása annyira jellegzetes érzés, hogy azt nem észrevenni oda tényleg kell egy bizonyos fokú retardáltság.
2012. jan. 6. 07:57
 17/18 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

amit a 13-as válaszoló írt, az elgondolkodtató és biztos van benne igazság, mert az első anyuka a műsorban egy már 5 gyermekes nő volt, és éppen a sok gyerek miatt a férje elköttette magát, így ez a nő végképp nem gondolhatott a terhességre, és el sem akarta hinni, amikor mondták neki hogy bizony ő most szül :) azt kiderült, hogy nem sikerült a vazektómia, így csúszott be a 6. bébi :)

2012. jan. 6. 18:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Én konkrétan ismerek olyan nőt, akinek a férje epegörcshöz hívta a mentőket, és mire beértek, egészséges kislánya született. Fogalmuk sem volt hogy mi van, ráadásul nem első terhesség volt. A mai napig nem értik hogy hogy történhetett...
2012. jan. 7. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!