Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi vasat szedtek?

Mennyi vasat szedtek?

Figyelt kérdés
Elevitet szedek.Az mellett mennyi vasat lehet (kell)?34 hetes vagyok.
2012. jan. 5. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:

18. héttől szedtem folyamatosan a Neo-Ferro-Folgammát. Mellette Femibiont szedtem végig.

Szülés után (sürgősségi császár, folyt belőlem a vér orrba-szájba, balesetünk volt) is ugyanúgy szedem.

Terhesség alatt 3×1-t szedtem, szülés után közvetlen 2×1-t, majd most (5 hónappal később) napi 1-et szedek.

Nem óhajtom még abbahagyni, mert a vérképem még mindig borzasztó.

2012. jan. 5. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez a vérképedtől függ. Minden trimeszterben csináltak teljes vérképet, abban kellene megnézni, hogy milyen volt a vasad legutoljára. (Elvileg ez az orvos dolga lenne...) A 30. héttől aktívabban kezdi elvonni a baba a vasat, mint előtte, tehát bele lehet húzni még a végén.
2012. jan. 5. 21:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Ma látta a doki az eredményem.Nem szólt rá semmit.Én tettem szóvá, hogy tegnap mondta a védőnő, talán szednem kéne vasat.A dokim annyit mondott, hogy akkor szedjek.Többet nem közölt.
2012. jan. 5. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:

A dokik sokszor ilyenek. Kicsit rámenősebbnek kell lenni.

"Doktor Úr! Ön szerint mennyi vasat kellene szednem?"

És akkor megmondja...

2012. jan. 6. 10:46
 5/6 anonim ***** válasza:

1 vagyok:

Egyébként a háziorvosod is ír fel vasat, ha kell. Legtöbb esetben a Neo-Ferro-Folgammat szoktak adni.

Mindenképpen nagy adagot kérj, azaz ne 10 darabosat!

Vérképed szerint megfogják határozni, hogy mennyit kell szedni egy nap.

Nekem a hemoglobin szintem 110 volt és akkor kellett elkezdenem napi 3×1-et szednem. Végül a szülésnél 125 lett.

3 hónap kell egyébként, mire elkezdi a szervezet teljesen beépíteni! De most se késő szedni, mert a szülés után hihetetlen mennyiségű vér tud változni + hulla fáradt leszel!

Keresd fel a dokid vagy a háziorvosod a lelettel mindenképpen!

2012. jan. 6. 12:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Hétfőn megrohamozom a háziorvost.
2012. jan. 6. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!