Miért születik annyi beteg gyerek, ha már állítólag ki tudják szűrni az orvosok a rendellenességeket pl. : Down-kor?
Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 07:46
11/16 anonim válasza:
10. vagyok. szerintem nem születik több Down-kóros ma, mint régebb. Csak a régi eseteket nem tartották annyira nyilván.
Én 35 évesen visszautasítottam pl. a magzatvízvételt. 1:733 az esély a Down-kórra. De TUDOM, hogy minden rendben lesz.
12/16 A kérdező kommentje:
Miért utasítottad vissza? Ez káros is lehet?
2012. jan. 3. 13:13
13/16 anonim válasza:
0,5-1% elvetél az irodalom szerint.
14/16 anonim válasza:
Igen, vetélést okozhat. Gyakorlatilag átszúrják a hasfaladat és a méhet, és a méhben levő magzatvízből vesznek mintát.
15/16 anonim válasza:
A genetikai rendellenességeknek ugyebár sokkal nagyobb a kockázata minél idősebben vállalnak a nők gyereket... És meg lehet nézni azt a statisztikát is, hogy manapság az első gyermekük a nőknek jóval később születik, mint régen... Sokan csak 40 fölött szülik az első gyereküket és pl csak a dawn kórra akkor már 1:10-hez az esély és még a többi más genetikai betegségre is nagyon magas, szóval szerintem ezért születik több beteg baba...
16/16 anonim válasza:
ma 08:06 vagyok. Nem a kismama vitaminokra gondolok. Sajnos ma nagyon sok ételben és italban van mondjuk édesítőszer (csak egy a sok káros anyagból). Ezeknek nagy része, káros a kismamának, ill. a picinek. Nem mondtam olyat, hogy akinek betegen születik meg a babája, az nem tesz meg mindent, hogy egészséges gyermeke szülessen, de nem tud mindenre figyelni. A mai világban gyakran a levegő is szennyezett és ha éppen olyan időben találnak be a szervezetbe amikor nem kéne a kén- és nitrogén-oxidok, szénhidrogének (fõleg a finomítókból és a közlekedésbõl), szénoxidok, nehézfém (közlekedésbõl és az iparból), por és korom, nagy gubancot tud okozni. Viszont vannak, kimutatottan káros dolgok, amiket néhány kismama önként vesz magához. Ezek közé tartozik a dohányzás és az alkohol. A Down kór legbiztosabban amniocentézissel vizsgálható a pocakban. Azt viszont kevesen tudják, hogy ma már több Down kóros baba születik a 35 év alattiaknál, mint afölött. Azért, mert az alatt föl sem merül, hogy vizsgálják. A kombinált teszt pedig azt mutatja, hogy tegyük fel Marikának 895 babából 1 Down kóros születne, de azt nem mutatja meg, hogy vajon pont azaz egy van-e a hasában a 895-ből. Ráadásul a Down kórnak van olyan fajtája ami ugye nem örökletes. Szóval ez van. A másik meg az, hogy az információ áramlás sokkal nagyobb. Tudjuk már azt is, hogy az ország másik végében Pista bácsi szellentett Mari néni meg ijedtében megbotlott. Régen az emberek, csak a közvetlen környezetünkből kaptak információt, így nem tudhatták, hogy valójában mennyi beteg gyerek születik. A statisztikák pedig nem mindig voltak nyilvánosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!