őssejtes kérdés?
Először is ti vettetek le, második hogy történik az ilyen, harmadszor hol és mennyi ideig illetve mennyiért tárolják?
Tudom sok kérdés egyszerre de érdekel, hogy mások hogy vannak ezzel a témával. Egyébként csak júliusban fog megszületni.
Ezt mindenképp olvasd el. Szaklap ugyan, de teljesen közérthető, és hiteles, üzleti érdektől mentes forrás.
21 hkm
Pluszban még annyi, hogy mi nem vetetjük le, annak ellenére sem, hogy a széltől is próbálom óvni már itt a hasamban is. A párom orvos, mindent mérlegeltünk, és közösségi bankba tesszük, ahol nem kell fizetni a tárolásért, reális ideig tárolják, nem fognak becsődölni, és akár más szülők gyermeke is hozzájuthat, amennyiben egyezik a minta, erre azonban nincs lehetőség az ország minden területén. DE!!!! Kampányolni ellene nem akarok, mindenki kizárólag csak magának tudhatja, hogy mit kezd a témával, én is nagyon-nagyon sokat rágódtam rajta! :) Csak infónak szánom.
21 hkm
Sziasztok. Én átestem autológ (saját) őssejt-transzplantáción, annak ellenére, hogy nekem nem tárolták sehol, semeddig a sejtjeim. Mivel manapság ferezissel veszik le az őssejteket, így műtétre sincs szükség, igazából szerintem nincs rá ok, hogy egy vagyonért tárolják öncélra, és túlnyomó részt feleslegesen (adja az ég, hogy soha ne legyen rá szükség). Nagyjából ugyanezt mondja el dr. Kriván Gergely, a csontvelő (őssejt)-transzplantációs gyermekosztály vezetője is: [link]
Nem akarok senkit meggyőzni, hogy ne vetesse le a gyermek őssejtjeit, vagy, ha mégis, akkor tényleg a közösségi bank a lehető legjobb megoldás, hátha valakinek életet fog menteni.
Akkor én ellenpélda vagyok! Onkológus van a baráti körben. Barát, tehát nem kampányolna sem pénzért, sem másért mellette.
Vele beszélgettünk el. Azt mondta,hogy bár igaz, később is ki lehet nyerni őssejtet, de a kettő közel sem egy "minőségű"! A legjobb a köldökzsinórvérből vett! Szerinte sok rákos betegén nagyobb minőségben lehetett volna javítani,ha a saját köldökzsinórvérből levett őssejtjét kapja.
A másik indok! Párom kolleganőjét,aki rákos volt, szintén ezzel gyógyították. Az ő onkológusa is javasolta (tudta,hogy jön náluk az unoka), hogy vetessék le.
Levetettük! Bár sose legyen rá szükség! Ki tudtuk volna fizetni egyben, de mivel évente 10 ezer forint a tárolás, ami semmi, inkább ezt választottuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!