Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hany hetes terhessegtol lehet...

Hany hetes terhessegtol lehet tornaszni?

Figyelt kérdés
Lehet a legelejetol?
2012. jan. 1. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Az első 12 hétben nem nagyon ajánlják, mert sérülékenyebb a magzat, de mindenki maga érzi. Én a 12.hétig rosszul voltam, ezért hanyagoltam a hastáncot, utána egyszer elmentem az órára, de nem éreztem jól magam utána, így inkább nem járok. Jó, ez nem torna, hanem hastánc.

Biztos hogy fogsz kapni pro és kontra véleményeket is.

Boldog babavárást.

2012. jan. 1. 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok orvos, "csak" egy kismama.

Azt mondják, hogy a 3. hónap után lehet bátrabban "élni", élvezni a terhességet, tornázni stb., akkor már fel lehet lélegezni, mert a spontán vetélés esélye csekélyebb.

Ezt nálam is pontosan így alakította a természet. Az első három hónapban hányingerrel küszködtem, és kb. este fél kilenckor már le kellett feküdnöm, hogy másnap helyt tudjak állni, és ne aludjak el a munkahelyemen. Pedig éjszakai bagoly vagyok. De még így is bárhol el tudtam volna aludni.

Szerintem végtelenül bölcs a természet, hogy a legvédtelenebb időszakában így óvja a terhességet!

Aztán a harmadik hónaptól kinyílt a világ, mentem kismama tornára, a hányingerem is elmúlt...

Az eddig írottakat kiegészíteném azzal, hogy nyilván bátrabban/korábban sportolhat az, aki amúgy is rendszeresen sportol, mert annak az megszokott, nem olyan megterhelő. Viszont veszélyesebb sportokat űzni pl. lovagolni terhesen szerintem hülyeség, csak azért mert korábban is lovagolt az illető. Volt ilyen ismerősöm, nem lett baja, de én felelőtlenségnek tartom.

És akkor is más a helyzet, ha valakinek volt korábban vetélése, én ilyen esetben csak akkor tornáznék a 3. hónapon túl, ha az orvos kifejezetten megengedi.

Boldog babavárást!

2012. jan. 1. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első időben én rengeteget gyalogoltam, túrázás szinten is, ameddig el nem kezdődtek a rosszullétek. Naponta 40 percet munkába gyalogoltam (erőltetett menet) a rosszullétes időben is.

Aztán hamarosan kiírtak, mert veszélyeknek lettem kitéve (köszi, főnök :)))!), azóta itthon vagyok, de sokat járok ki.

Mostanában rendszeresen tornászok, terhestornát, de naponta, kisebb adagokban, megtuningolva aerobik-gyakorlatokkal csípőtájékra, ui. erős csípőfájdalmam van, ez oldja némileg.

23 hkm.

2012. jan. 2. 08:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mikro megtudtam,hogy úton a 2. babánk, akkor még 1 hét volt a suli kezdésig!Akkor iratkoztam vissza testnevelő-edzőszakra!Az utolsó évemre! :) Így szóltam,hogy babaát várok,megoldható e,azt mondták igen!Így én 19etes koromig tornáztam a 4. héttől!Minden rendben!Annyi hogy nem ugráltam aerobikon,hanem high impact helyett is én a low impact párját végeztema gyakorlatoknak,és a hasazás helyett mindig farizmot csináltam!,viszont kézin ugyanúgy kellett átlövéseketcsinálnom,felugrásos lövéseket...De egyben vagyunk 22hetesen!És emelett itthon is edzenem kellett,mert anélkül nem bírtam volna!Így én tornáztam!Mostmára dokim nem engedné,mert eléggé lent van a baba,Mármint az egész méhem,így már csak kismamajógára járhatok!Megitthon egy kicsit!

2 éves kislány és 22hetes pocakcsajszi anyuja

2012. jan. 2. 09:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 5hetes vagyok,de én kiskorom óta edzek...mostmár csak hobby szinten,de heti 5-6 edzés így is mindíg megvolt,most is 4körül maradok,de mivel én sportoltam eddig is így nem baj,mert hozzá vagyok szokva,ha most kezded el,akkor azt tanácsolják: ne kezd...bár én azt mondom,sztem óvatosan és keveseket,ne terheld magad,ha érzed,h sok álj meg szusszanni!De a tempón én is visszavettem! Üdv!
2012. jan. 4. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!