Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Szerintetek megihatu...

Kismamák! Szerintetek megihatunk egy pohár pezsgőt kivételesen ma este?

Figyelt kérdés
32hetes vagyok. eddig nem ittam a terhességem alatt egy kortyot sem, de csábit egy pohár jéghideg száraz pezsgő. belefér?
2011. dec. 31. 22:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerintem egy pohár pezsgőtől nem lesz semmi baja a babának, ne essünk túlzásokba. Én tudom, hogy milyen ráparázni egy terhességre és az sem egészséges. Én gyakorlatilag fenekestől felforgattam az addigi életemet. Leszoktam a kávéról, a fürdésről, a sajtokról, a zöld teáról, a hajfestésről, a sminkelésről és kizárólag illatmentes tusfürdőt, szappant használtam. Ezt ma már elég durva túlzásnak érzem, de akkor nem tűnt annak. Ne ijesztgessük már szegény kismamát! Nem egy üveggel akar meginni néhány füves cigi kíséretében, hanem mindössze egy pohárral. Egészségedre, és BÚÉK mindenkinek!
2011. dec. 31. 23:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A paramamikat hagyni kell, hogy legyenek mártírok terhesség alatt, nekik az a fontos, hogy kijelenthessék magukról, a gyerek érdekében mennyi áldozatot hoztak.

Attól, hogy valaki babát vár, nem kell mindenről lemondania, amit szeret.

Én az éjjel pont nem ittam, mert elaludtam :) és amikor a férjem felköltött éjfélkor, nem voltam magamnál annyira, hogy a poharat megtartsam :) úgyhogy kapott egy BÚÉK-puszit és aludtam tovább. Na de tegnapelőtt ittam egy pohár vörösbort. És Karácsonykor is, első és másodnapján is. Ma viszont ebédkor pótolom az éjjel elmaradtat :)

23 hkm.

2012. jan. 1. 10:59
 13/16 anonim ***** válasza:
90%

Kedves 22:21!

Előrebocsátom én nem pontoztalak le.

"borzasztóan elkeserítőek vagytok. koszos helyen, drogos kismamákból bújnak elő gyerekek, függőséggel születve, esetleg hiv vírust örökölve, mitöbb, éhezve, vagy esetleg a kukában is végzik. a mai civilizált kismamák rendszeres vizsgálatokra járnak, magzatvédő vitamint szednek, nem emelnek, megóvják magukat minden rossztól, és azt merészelitek írni szegénynek, hogy egy pohár pezsgő ártani fog? hol éltek?!"

Lehet, hogy h.lyeséget írok, de nekem spec. kétszer kellett elolvasnom két pohár bor után, hogy pontosan megértsem, mit is szeretnél írni. Elsőre úgy tűnt, hogy a kérdezőnek szánod azt, hogy elkeserítő, és azoknak, akik isznak egy picit. Nekem ez a tippem a lepontozásra!

Persze nem látok a pontozók fejébe. :) Cserébe felpontoztalak!

BUÉK!

2012. jan. 1. 11:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

ÉN sem ittam terhességem alatt egy korty alkoholt sem, ez már a 3.babám viszonylag kis korkülönbséggel, lényegében 4éve nem iszom alkoholt. De most karácsonykor úgy megkivántam egy kis jégert, amiből ittam is kb 2centet, és szilveszter napján kb 7kor és éjfélkor egy-egy fél pohár pezsgőt is megittam. TÖk jól esett!!! :)

Szerintem nem ártottam ezzel a mennyiséggel a babának.

TEsómnak annak idjeén pl a dokija mondta, hogy egy-egy pohár vörösbort-fehérbort nyugodtan meg lehet inni terhesség alatt. Szerintem mindenki tudja, hogy milyen mennyiségről van szó. Nyilván, hogy én sem ittam magam az asztal alá ezzel a két félpohár pezsgővel, meg karácsonykor azzal a 2cent jégerrel.

:)

Ja és ittam egy pohár kólát is, pedig azt sem iszom már 6-7éve. De az is jól esett!!! :)

Mindenkinek jó babavárást! és BUÉK

2012. jan. 1. 11:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, az lemaradt, hogy én meg 33hetes kismami vagyok. :)
2012. jan. 1. 11:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Semmiképpen sem innék alkoholt terhesség alatt, mert a legújabb kutatások szerint sokkal ártalmasabb a magzatra, mint korábban gondolták. Az ilyen érveléseket nem értem, hogy "megkívántam". Van aki semmi szénhidrátot nem ehet terhesen, biztos ők is kívánnák az édességet. 4 évig szedtem olyan gyógyszert, ami mellé nem lehetett alkoholt inni és kibírtam azt a 4 szilvesztert is, ráadásul a minimális mennyiségű alkoholnak nincs hatása a felnőtt szervezetre, nem leszel felszabadultabb, nem fogod jobban érezni magad fél pohár pezsgőtől, tehát nyugodtan lehet alkoholmentes pezsgőt inni, az íze nagyjából ugyanolyan.
2016. dec. 20. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!