Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi jár majd nekünk és mennyi...

Mi jár majd nekünk és mennyi (havonta) szülés után?

Figyelt kérdés

Határozott idejű szerződésem van (júniusig).Július végére vagyok kiírva ikrekkel.

Szülés után így milyen és mennyi havi bevételre(gyes,gyed,családi,stb) számíthatok?

Remélem,hogy tud nekem valaki segíteni,mert én nem igazodom ki ezeken.

2011. dec. 29. 09:26
 1/5 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni,hogy most a bruttó bérem: 130 000Ft havonta.
2011. dec. 29. 09:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt a dátumok is számítanak.

Dolgoztál-e az elmúlt két évben 365 napot? Igen: jogosult vagy tgyásra, gyedre.

Ha a szerződésed úgy szűnik meg, hogy a szülésig kevesebb van, mint 28 nap, akkor a szülés várható ideje előtt 28 nappal meg kell igényelni a tgyást. A szerződésed a tgyás ideje alatt szűnik meg, így jogosult vagy gyedre is.

Ha több van, mint 28 nap, akkor el kell menned álláskeresésire, azt szüneteltetve a legkorábban tgyást igényelni, tgyás lejárta után vissza álláskeresésire, majd újra szüneteltetve gyedet igényelni.

Összegek: 130eFt 70% 91000. tgyás esetében 16% szja-t vonnak (adókevezmény érvényesíthető, ha mindkettő gyerek Ft), gyednél 10% nyugdíjjárulékot is vonnak, 81900 Ft.

Ha az elmúlt két évet biztosításban töltötted, akkor a gyed 2 éves korig jár, utána gyes. Mivel ikrek, így dupla, jelenleg ez 2*28500 Ft 57eFt -10% nyugdíj 51300 Ft.

Két gyerekes csp: 26600 Ft.

Dupla egyszeri anyasági: 2*64127 128eFt.

2011. dec. 29. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Most látom, hogy egy rész lemaradt:

Ha mindkét gyerekre te érvényesíted a gyerekkedvezményt, akkor te nem fizetsz szja-t, és marad apának 5440 Ft.

2011. dec. 29. 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az első válaszolóhoz, csak annyit tennék hozzá, hogy ha az elmúlt két évben volt 562 (590) biztosításban töltött napod, akkor már 2 éves korig jár a gyed.
2011. dec. 29. 12:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ.Így már tisztább a kép.
2011. dec. 29. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!