Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális, hogy a dokim az...

Normális, hogy a dokim az eddigi terhességem alatt csak egyszer nézett meg "odalent"? 34hkm

Figyelt kérdés
Szerencsére panaszom nincs,de eddig mindössze egy vizsgálatom volt a terhességem elején.
2011. dec. 28. 00:08
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Pont akartam én is feltenni ilyen kérdést, mert ugyanez van velem is. Most megyek majd a 30. héten uh-ra is meg hozzá is, kíváncsi leszek...

Kicsit félek, hogy már esetleg nyitva lehet-e a méhszáj, mert rohangálás, cipelés mindig van nagyobb tesó miatt.

2011. dec. 28. 00:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Szia!Igen, én is ilyenektől tartok....Még a lányomnál anno többet vizsgált,akkor derült ki,hogy fertőzésem van és rá 1 hétre 37 hetesen megszültem.Emiatt is aggódom,nehogy megint ez legyen.....és még csak nem is tudok róla
2011. dec. 28. 00:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én magándokihoz jártam, és minden alkalommal megvizsgált, hogy nem nyílik-e a méhszáj.
2011. dec. 28. 07:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

engem is minden alkalommal megvizsgált!

szerintem ez a normális!

2011. dec. 28. 07:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez dokifüggő, még ha magán is.

Az első terhességemnél minden alkalommal vizsgált a dokim kérés nélkül is, most dokit váltottam a másodiknál és külön meg kell kérni, hogy nézzen meg, de akkor szívesen megteszi.

Ő is mondta, hogy ha engem ez nyugtat meg, akkor inkább nézzük meg.

Engem is a tesó cipelés aggaszt, meg az előző szülésemnél a méhszájam szanaszét repedt, ezért is félek, hogy kibírja-e a növekvő baba súlyát kinyílás nélkül.

Bár az orvosom szerint nem lesz semmi gond!

Szerintem kérd meg a dokidat, hogy innentől mindig nézze meg, biztos nem mond nemet!

1 gyerkőcös 17 hkm

2011. dec. 28. 08:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem 7-szer vizsgáltak a terhesség alatt. Nincs magándokim, de mondták, hogy a havi nőgyógyászati vizsgálat ajánlott.

40hkm

2011. dec. 28. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
én azt sem tartom teljesen normális dolognak h minden alkalommal turkáljon,de azért minden 2. alkalommal nem ártana.engem az elején vizsgált,aztán legközelebb csak most mikor legutóbb voltam nála,20 hetesen.kb ez lenne az ideális szerintem.a méhszáj akár fájdalommentesen,észrevétlenül is kinyílhat,ezért lenne célszerü sűrűbben nézni.
2011. dec. 28. 10:35
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Egyetlen egyszer nézett meg a dokim, a 34. hét körül. Teljesen normális szerintem. Ha nincs panaszod, kár piszkálni, ráadásul minden egyes vizsgálattal több esélyed van valami fertőzést elkapni, hiszen nincs az a steril kórházi vagy rendelői környezet, ahol nem hemzsegnének a bacik.

Külföldön sincs (legalábbis a fejltett, civilizált országokban) gyakoribb belső vizsgálat, sőt, fele ennyi vizsgálat van, mint nálunk, mégsem születik több beteg baba.

2011. dec. 28. 11:04
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Engem sem nézett meg, eddig egyszer sem (24. hét), a méhnyak állapotát egyébként UH-n nézik, nem manuálisan. A háziorvosomnak mondtam, ő azt mondja, helyesebb ha nem turkálnak ott bent, nehogy valamit okozzanak...
2011. dec. 28. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!