Normális, hogy a dokim az eddigi terhességem alatt csak egyszer nézett meg "odalent"? 34hkm
Pont akartam én is feltenni ilyen kérdést, mert ugyanez van velem is. Most megyek majd a 30. héten uh-ra is meg hozzá is, kíváncsi leszek...
Kicsit félek, hogy már esetleg nyitva lehet-e a méhszáj, mert rohangálás, cipelés mindig van nagyobb tesó miatt.
engem is minden alkalommal megvizsgált!
szerintem ez a normális!
Ez dokifüggő, még ha magán is.
Az első terhességemnél minden alkalommal vizsgált a dokim kérés nélkül is, most dokit váltottam a másodiknál és külön meg kell kérni, hogy nézzen meg, de akkor szívesen megteszi.
Ő is mondta, hogy ha engem ez nyugtat meg, akkor inkább nézzük meg.
Engem is a tesó cipelés aggaszt, meg az előző szülésemnél a méhszájam szanaszét repedt, ezért is félek, hogy kibírja-e a növekvő baba súlyát kinyílás nélkül.
Bár az orvosom szerint nem lesz semmi gond!
Szerintem kérd meg a dokidat, hogy innentől mindig nézze meg, biztos nem mond nemet!
1 gyerkőcös 17 hkm
Engem 7-szer vizsgáltak a terhesség alatt. Nincs magándokim, de mondták, hogy a havi nőgyógyászati vizsgálat ajánlott.
40hkm
Egyetlen egyszer nézett meg a dokim, a 34. hét körül. Teljesen normális szerintem. Ha nincs panaszod, kár piszkálni, ráadásul minden egyes vizsgálattal több esélyed van valami fertőzést elkapni, hiszen nincs az a steril kórházi vagy rendelői környezet, ahol nem hemzsegnének a bacik.
Külföldön sincs (legalábbis a fejltett, civilizált országokban) gyakoribb belső vizsgálat, sőt, fele ennyi vizsgálat van, mint nálunk, mégsem születik több beteg baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!