Mi szükséges ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni a családi adókedvezményt?
3 gyerek után jár, vagyis ha a harmadikkal betöltötted a 91-edik napot.
Hogy házasság kell e hozzá, kérdezzétek meg a munkáltatót.
Nem törlik el a családi adókedvezményt, most rákerestem, és semmi ilyesmit nem találtam, de amúgy sem hallottam erről.
Az pedig szintén nem igaz, hogy csak 3 gyerek után jár. 1 után is igénybe lehet venni, csak 3 vagy annál több gyermek esetén magasabb a visszaigényelhető adó.
A fogantatástól számított 91. nap hónapjától igénybe vehetitek a magzat után, de azt nem tudom, hogy mi kell hozzá, ha hivatalosan sem házasok, sem élettársak nem vagytok. Inkább hívjátok fel az apeh-ot, csak jobban tudják.
Kedves előttem szóló!
Mi sem vagyunk megesküdve a párommal és az Ő munkahelyén azt mondták, h csak akkor lesz jogosult az adókedvezményre, ha már megszületett a baba és az Ő nevére kerül. Én meg nem vehetem igénybe, mert Start kártyával dolgozom ( nem kell adót fizetnem 1 évig).
Ez engem is érdekelne ebben a formában. Agyaltunk ugyan rajta, h összeházasodunk és beadja úgy a papírt, csak azt nem tudom, h akkor Ő visszamenőleg megkapja az adókedvezményt?
Mindketten dolgozunk, mi sem vagyunk összeházasodva, de a Párom igényelte. Első Baba lesz, márciusra vagyunk kiírva. Az igénylésen a kedvezményt októbertől kértük, 1 magzat után (nem forintra, azt nem tudtuk, mennyi jár.)
Nálunk a következő volt: a belinkelt papírt két példányban értelemszerűen kitöltöttük, az én munkáltatómmal aláírattuk. Ezt adtuk le a Párom munkáltatójának, ők is aláírták, és egy példányt visszakaptunk. A többit ők intézték. 2 fénymásolatot is leadtunk még hozzá: az apasági nyilatkozat másolatát, és egy orvosi igazolásnak a másolatát, aminek az eredetijét nekünk kell őrizni 5 évig, a NAV kérheti. Az orvosi igazoláson az volt rajta, hogy mikor töltöttem a 91. napot és a szülés várható ideje. Nálunk ezt a védőnő adta, és a háziorvos pecsételte le, de ez helyfüggő.
28h kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!