Mi az a Streptococcus szűrés? (GBS) 36hetes vagyok és jöv héten kell mennem. Mit állapitanak meg vele?
Szia!
Még annyit fűzök az első válaszhoz, hogy ha időre vagy utána születik a manócska, addigra simán ki lehet kezelni, akkor nem kap sem anya sem a baba antibiotikumot.
Az első vagyok.
Én kaptam, ugyanis az orvosom szerint ha már bekerül egyszer a szervezetbe, akkor onnan soha nem lehet már kiírtani. Az utolsó hetekben való antibiotikumos kezelés az aktív tüneteket, fertőzést szorítja vissza, de még így is marad esély arra, hogy a baba megfertőződik, hiszen mint írtam, a szervezetben attól még benne van.
Ahol én szültem, abban a kórházban minden vajúdó nő kap, akiben kimutatták ennek jelenlétét, attól függetlenül, hogy a terhesség vége felé kapott-e erre irányuló antibiotikumos kezelést vagy sem. Azzal csupán az esélyt csökkentik, de korántsem előzik meg, hogy a baba megfertőződjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!