Mi az a streptococcus szűrés? Ez rám veszélyes v a babára? v mindkettőnkre? Van valami tünete ha streptococcusos lennék?
Én úgy tudom,hogy tünete nincs és,hogy inkább a babóra veszélyes.
Ezért van szűrés,azt hiszem a 36. héten.
32 hetes kismami
Szai!
Én írtam tegnap a streptós kérdést.
A streptococcus egy baktérium, amely a hüvelyben is megtalálható(amúgy ez okozza pl. a torokgyulladást is)
Ha fertőzött a terhes nő, akkor szülés során a baba elkaphatja, és tüdőgyulladást, ill.agyhártyagyulladást is kaphat.
De nem kell félni, mert akinek kimutatja a vizsgálat, annak szülés közben antibiotikumot adagolnak infúzióval, és így a baba nem fertőződhet meg.
Én most vagyok a 34.héten, és ha megyek dokihoz, rákérdezek , amúgy a 36. hét után szokták elvégezni a szűrést, csak azt nem tudtam én sem, hogy kötelező-e, vagy meg kell kérni rá a dokit.
Én a 37. hetedik hétben vagyok. Épp ma voltam a dokinál, s megemlítettem ezt neki, azt mondta, h nem kell elvégezni ezt a szűrést, holott vhol meg azt olvastam, h vmelyik kórházban ennek a hiányában nem is szülesztenek.
Akkor most ilyenkor mi van? :(
Végülis nekem nem csináltak ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!