Szabad terhesen diétázni?
16hetes vagyok és már 5kilot híztam!
Ha nem eszek szénhidrátot(tésztafélék)fehér lisztes dolgokat azzal nem ártok a babának? Fog ő attól még gyarapodni odabent?
Én is sokat hiztam, hiába próbáltam oda figyelni. Nem ezt kérdezted, de ha nem fog menni, nyugi én vékonyabb vagyok mint, terhesség előtt, pedig 25 kilót hiztam.
Persze, ha te tudsz diétázz azzal nem ártassz.
Sok kismaminak kell diétázni a cukra miatt terhesség alatt. Hülyeség ez a szénhidrát megvonás. Senki nem vonja meg, csak számolgatni kell, napi 5szöri étkezéskor.
Sokat jelent, ha pl diabetikus csokit eszel, igaz drágább, de megéri. Vagy cukros üdítök helyett ízesített ásványvíz, de ennél jobb a házi tea édesítövel.
Észre sem vesszük és tömjük magunkba a rengeteg szénhidrátot... sajnos.
Nem ártasz vele a babádnak, sőt. Nem kell kifejezetten diétáznod, hanem egészségesebb ételeket egyél. Gondolok itt teljes kiőrlésű kenyérre, mondjuk kakaós csiga helyett reggelire. Barna rizs, durum tészta. Ezek mind lassan felszívódó szénhidrátok. Csoki, édesség helyett gyümölcsök.
A baba elveszi azt, ami neki kell, sokunknak ezért megy tönkre a foga terhesség alatt.
Okosan kell táplálkozni, a baba is megkapja, amit akar és a mama is jól fog kinézni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!