Mire számíthatok? Az AFP értékem 0,60MOM lett.
Nem emlékszem mennyi volt nekem, de az alacsony kategóriába tartozott. Az orvosom megvonta a vállát és azt mondta, nem tudja mitől van, de egyet biztosan tud, semmi köze a Down kórhoz, szóval Down kóros nem lesz a gyerekem.
És ennyi, se genetikai tanácsadás, se magzatvízvétel (egyébként sem egyeztem volna bele) egy ilyen vizsgálat eredménye alapján. És ugyanezt mondta a védőnőm is, illetve két másik orvos is.
És nem lett Down kóros a babám.
Nekem is 0,6 lett. Elmentünk genetikai UH-ra egy 4D-s magánrendelőbe. Ezt a vizsgálatot orvos végzi és nem "babamozi". Kb. 1 órát vizsgálta, teljesen átnézte, megnézte az orrcsontot is (down-os babáknál jellemzően kicsi). Nekem nagyon vaskos a lepény, ami okozhatta az alacsony értéket. Továbbá, ami megzavarhatja az eredményt: nem megfelelő időben vették le a vért, kevés folyadékot ittál és ami nálam is volt, hogy vaskos a lepény, amin kevésbé jut át ez a fehérje a véredbe amit a baba mája termel tulajdonképpen.
A dokim egyébként már a vérvételre is úgy küldött, hogy ne kapjak szívinfarktust, ha a véreredmény nem lesz jó, mert ez egy elavult vizsgálat, ami sajnos a kötelező protokoll része.
Amniot én nem vállaltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!