Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A pocakban nagyon izgága...

A pocakban nagyon izgága babák születés után is törvényszerűen izgága keveset alvók lesznek?

Figyelt kérdés
Kislányom nagoyn nyugodt volt pocaklakóként, ez a kisfiamnál nem jellemző.
2011. dec. 13. 07:15
 1/7 anonim ***** válasza:

szerintem van összefüggés.

már több közeli ismerösömnél láttam ezt, és nekem is a kislányom nyugodt volt.

de pl ami érdekes, hogy 16 hete UH-n láttuk, hogy a lábával nyomkodja fel magát, majd behajlik hídba. na ugyan ezt most is tudja csinálni mikor hisztizik. elvágja magát és ívbe hajtja magát.

de ö is nyugodtabb volt és most is az.

2011. dec. 13. 07:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen, nekem a terhesség alatt legnyüzsgösebb gyerekem lett a legnyugodtabb.
2011. dec. 13. 07:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen.Nekem a 3. babám volt nagyon nyüzsgi a pocakban mégis Ő a legnyugodtabb.
2011. dec. 13. 08:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk pont az ellenkezője igazolódott be. Első babám iszonyat nyugodt volt a pocakban, aztán születés után egy örökmozgó, izgága gyerek lett. A második babám olyan izgága volt a pocakban, hogy az valami hihetetlen, és ő végtelenül nyugodt, sokat alvó baba lett.
2011. dec. 13. 08:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez altalanos, bar nalunk valahogy igy alakult.

Nekem ket fiam van es ebrenleti allapotban mindketto nagyon mozgekony, porgos gyerek, en mar hozzaszoktam ugyan, igy nekem ez a normalis, de masok meg a mai napig kiakadnak az elso 1-2 talalkozaskor, hogy milyen aktivak a gyermekeim es hogy ezt hogy lehet ep esszel "kibirni".

Viszont az idosebbik gyerek az elejetol nagyon nyugodt alvo volt, bombat lehetne mellette robbantani. Konnyen is bealszik, ha mar alvasido van, elterul es kesz, KO. Volt, hogy ugy pakoltam a szobaban mellette, takaritottam, beszelgettunk, ha O alszik, akkor alszik.

Pocakban O finomabb mozgasu volt, erosen mozgott, amikor mozgott, de volt, hogy hosszu orakon keresztul szinte semmi, gondolom akkor is alvasideje volt es nyugiban volt.

A kisebbik gyerek ezzel ellentetben bent is kb egesz nap mozgott, rugott. Fogalmam nem volt, hogy O mikor pihen vajon bent, mert egy oranyi nyugi nem volt. A hasam ugy mozgott a nap donto reszeben, hogy meg ruhaban is latni lehetett, mert altalaban nagyon gyors sorozatrugasokkal mozgott, majd utana nyujtozott egy olyat, hogy asszimetrikus lett a pocakom. Az utolso hetekben mar szo szerint fajdalmas volt es gyakran kemenyedett a pocakom is a nagy mozgolodas utan, 1222-esre nyilt a mehszajam spontan, majd 1333-asra, a doki is mondta, hogy az eros es sok magzatmozgas is okozhat kemenyedeseket egy bizonyos szint utan. Nalunk az a szint megvolt.

Kinti eredmeny: ebren is nagyon aktiv gyerek, ha nem ossze-vissza fut, akkor konkretan egy helyben fut, de tenyleg. Akkor sem tudja leallitani a labait, ha megall. Fut tovabb egy helyben. :)

Alvasa: borzaszto. Feluletesen alszik, gyakran megebred, arra is megebred, ha nagyobb levegot veszunk mellette. Almaban is jar a laba, bejarja az egesz agyat, felebreszti sajat magat, ha felebred, akkot teljesen fitt, nem akar visszaaludni. 1 eves koraig az ejszakai alvasom igy max 3-4 ora volt. Most ket eves es most ott tartunk, hogy kb 9tol reggel 6-ig alszik ugyan, de kozben sokszor ebred. Van, hogy csak 3x, de altalanosabb a 7-8 ebredes. Ilyenkor nem ker se enni, se inni, csak vissza kell simogatni, de mar nekem ez is kezd kiakaszto lenni.

Varom nagyon, hogy vegre belole is egy melyen, jol alvo gyerek legyen. Nem tudom, hogy lesz-e ilyen...

Bocsi, hogy hosszu voltam.

Egyebkent a dokim azt mondta, hogy a pocakon beluli aktivitas a baba meretetol is fugg. Szerinte a nagyobb babak kisebb mozdulatokat tesznek, mert kevesebb a helyuk, nem tudnak nekilendulni a mozdulatnak. Lehet benne valami, a nagyobbik, finomabban mozgo fiam szuletesi sulya negy kilo volt, a kisebbik, erosen es sokat mozgo fiame kicsivel volt 3 kg felett. Tehat tobb helye lehetett.

2011. dec. 13. 08:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Izgága volt a lányom a pocakban is, és most itt kint is. :)

8,5 hónapos, egész nap pörög. 2x 30 percet alszik egy nap, és az éjszakáink is zűrösek.

2011. dec. 13. 10:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Izgága volt a fiam a pocakban, idekint sem tud megülni egy helyben sokáig. Korán is csinált mindent. De az alvókája nagyon jó, 2 hónapos kora óta nem kel éjjel, napközben is jól alszik. (Gondolom, mert nagyon kifárad.)
2011. dec. 13. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!