35-hetes terhes vagyok! Sokat fog számítani ha a párom végig szeretne velem lenni még a baba megszületik? Szülésznöt nem fogadtam!
Szerintem rengeteget segít. Mondjuk a partnertől si függ, de ha ő szeretne bent lenni akkor gondolom nincs rosszul a vértől vagy ilyesmi..
Én biztosan tudom hogy sokkal sokkal rosszabbul viseltem volna a szülést (amúgy se volt egy fáklyás menet sajna) ha ő nincs ott.
Megmondom őszintén, engem a végén már idegesített mikor törölgette a számat vizes kendővel meg ilyesmi (amit a szülésznő tanácsolt neki amúgy):)) jól rá is szóltam:)) de szerencsére nem sértődött meg:)
Végig szoríthattam a kezét és a tudat hogy nem vagyok egyedül, (oké hogy nem tudja helyettem megcsinálni a dolgot, ) de hogy OTT van velem mindennél fontosabb volt.
Most a másodikat várom, nélküle nem megyek szülni az tuti:))
Én kettőt szültem és mind kettőnél ott volt Apa.
Érdemben nem tud sokat tenni,már a vajúdás és szülés szempontjából, legfeljebb maszírozza a derekadat ha szükséged lenne rá.
Viszont lelkileg nagyon támogató tud lenni! Már maga az a tudat hogy ott van melletted életed párja aki segít és erőt ad és ha Ő ott van veled, semmi baj nem érhet, hisz Ő a férjed, életed párja, születendő gyermeketek apja...stb.
Na ez nagyon támogató tud lenni!!!
Én egész szülésem alatt pár szónál többett nem tudtam Apival beszélni mert olyan erősek voltak a fájásaim,viszont tudom, hogy nélküle nem lettem volna olyan erős és magabiztos a szülőszobán.
Szép szülést - születést Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!