Az orvosom a babámnál (30 hetes terhesség) tágult agykamrát fedezett fel, de azt mondta találkozott ilyen esettel és egészséges baba született. Előfordult már valakivel? Engem nagyon aggaszt.
Nekem is volt egy ilyen UH-m utána kontrollon is nézték, illetve folyton határértéken mozgott az agykamra és a falx arány (nekem azt mondták ez is fontos mert az agyszövetről ad infót) majd mikor egy másik doki nézte debrecenben 35 hetesen már nem látott semmi tágulatot, mondjuk 10es bpd-t mért már akkor és annyit mondott hogy eseteg nehezebb lesz megszülni mert jó nagy feje van, de ez lehet egyéni sajátosság is.És végül megszületett a kisfiam aki teljesen egészséges 34es fejkörfogattal ami nagynak igazán nem nevezhető, mindössze 4 óra alatt és újszülöttkori UH-n is kiderült hogy semmiféle tágulata nincs...,
Kicsit fura ez nekem azóta is hogy egy pillanatnyi mérési hiba volt az akkor vagy mi?? Mindenesetre nekem megkeserítette az utolsó 2 hónapot:((
Szia!
Én azt írom , bár nem vagyok doki és csak a "naív " fejem után megyek, meg egy történet segít , hogy:
Az agykamrák folyamatos mozgásban vannak, hiszen a kisbabád feje, agytérfogata is folyamatosan növekszik. Amit akkor mértek, az egy akkori állapotot tükröz. Van egy olyan érzésem, hogyha pl. minden kisbaba fejét állandóan vizsgálnák odabent , kijönne, hogy 70%ban minden babának van agykamratágulata, az adott időszakban valamikor..Jó, ismétlem , ez nem szakmai vélemény!! Viszont ezt az "elméletemet" támasztja alá az is, hogy volt már olyan eset , hogy "ijesztgettek" kismamit azzal, hogy itt lóg ki fél mm, meg ott kisebb 1mm- rel az agykamrák fala , meg... és megszületett a teljesen jó koponyájú manója. Aztán hogy az orvosok elrontották más szempontból a kicsi vizsgálatát, és amiatt lettek gondok ; az már külön történet....
Szóval szerintem , nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!