Toxémia miatt császározott anyukák leírnátok történeteteket? Hogy kezdődött, hogy végződött?
Nekem toxémia miatt 35-36.héten született a kislányom.32.hetesen kerültem kórházba Egyik hétről a másikra 150-160lett a vérnyomásom és ++fehérje lett a vizeletemben.Aznap kórházba kerültem ,már 180volt a vérnyomásom.Befektettek a kórházba,4x1 dopegytet,2x1betallocot,4x1depressant,4x1ordaflexet,+1seduxent kellett szednem minden nap...De ez sem volt elég sajnos.,..jött a 190es érnyomás ++++fehérje..szülőszoba,infúzió.Már nagyon féltettek bennünket.Rettegés minden nap...Aztán megcsászároztak,ami borzalmas volt...:(Azóta is dopegytet szedek.most visszaállt a érnyomásom-gyógyszer mellett 120,de majd szednem kell nem terheseknek,szoptatóknak való vérnyomás csökkentőt.
Ti mertetek vállalni még egy babát??hogy végződött??
Egy barátnőm nem vállal be még egy gyereket. Már 14 a fia, de ezt még egyszer nem csinálja végig.
26 hetesen került kórházba, 36. hétig vártak, akkor császár. Úgy tolták be a műtőbe, hogy apukának mondták, sajnos nem tudnak ígérni semmi jót sem anyuka, sem a baba egészségével, egyáltalán életben maradásával kapcs. Mindketten megúszták és egészségesek, ja a baba 30 hetes magzatnak felelt meg születésekor, de szép nagy fiúcska már, semmi maradandó nyoma a koraszülésnek.
Persze tizenéve még más volt minden, ma már talán jobb gyógyszerek vannak, jobban tudják a hasonló helyzeteket kezelni, de megértem, hogy nem vállalt még egy babát emiatt.
Szia
Nálam úgy kezdődőtt ,hogy 38 hetesen mentem NST-re aztán onnan már a dokimhoz kellett mennem mert nem mozgott a baba.Találtak a vizeletemben fehérjét és magas volt a vérnyomásom de akkor már egy hete 150-160 között mozgott.A szülőszobán próbálták levinni kaptam 3 féle gyógyszert de este 19 ra már felment 180/120 ra vittek be a műtöbe és azonnal megcsászároztak.Engem altattak mivel végig szurizni kellett magamat trombozis miatt igy nem kaphattam érzéstelenitőt csak altatást.Kislányunk már 6 hónapos nem mondom ,hogy ez miatt nem lesz babánk mert azért idővel szeretnénk neki egy kistesot.Ő is nehezen jött össze előtte 2 babát elveszitettünk ,de minden szenvedést megért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!