Mikor érdemes elkezdeni pakolni a kórházi csomagot?
Most leszek 31 hetes kismama és arra gondoltam, hogy lassan neki kéne kezdeni. Ki mikor kezdte el összerakni? Félek, hogy valamit elfelejtek, ha későn kezdek neki, mert eléggé szita lett az agyam.
Köszi előre is!
Én a szekrényemben egy polcra pakoltam össze a cuccokat, külön szülőszobásat. Így mégis jobb, mintha 2 hónapig egy táskában állna a cucc. Úgyis előveszed, átnézed, meg ha valamiért mégis kell, onnan a férjed is össze tudja pakolni.
Konkrétan a táskába 39 hetesen raktam be. (41. betöltött héten szültem mindkét gyerkőcömet).
Én nem szerettem volna, ha hetekig abban állnak a ruhák, de minden össze volt készítve.
Sajnos nekem már a 27. héten szükségem volt rá, mert elindult a szülés. Akkor rohantunk a kórházba. Papírokon kívül semmit nem vittünk, úgy megvoltunk rémülve. Páromat természetesen hazazavarták a dolgokért, ő pedig lelkesen mindent amit látott a lakásban és fontosnak gondolt, belehajított egy sport táskába, majd visszacsattogott a kórházba. Szerencsére visszatartották a lányunkat, így 1 hét bent fekvés után az orvosom hazaengedett, de szigorúan feküdnöm kellett. Persze, ez nem mindig jött össze, mert épp államvizsga előtt álltam, így titokban szurkoltam, hogy a lányunk kibírja legalább június végéig. Egyébként júli 11-re voltam kiírva.
30. héten biztos, ami biztos mindent összepakoltam egy nagy táskába. Én nem szedtem ketté a dolgokat, valami isteni megérzés miatt.
Mindenhová magammal vittem. Majd 40+5 napra sürgősségi császárral született meg a lányom. Igazából előkészület nem igazán volt, csak infúzió és érzéstelenítés.
Tehát a szülészet megfigyelőjében én nem sok időt töltöttem, mondhatni semmit, mert átutazóban voltam (kb. 5 perc). Így nekem ott semmire nem volt szükségem a táskából. A papírok és utolsó vizsgálati eredmények mind a mentősöknél voltak (balesetből vittek be), és a számítógépen is rögzítve voltak az adatok/eredmények.
Így, amikor elsőnek a táskám kellett, az a műtét másnapján volt, mikor átkerültem az intenzívről a normál császáros szobába. Egyébként akkor találkoztam elsőnek a lányommal is.
1 hónapot töltöttünk bent, külön szobába és mindenkitől elzárva. A balesetiről folyamatosan jöttek kötözést cserélni, ill. 2 hét után a gipszeket. Mi úgy mentünk haza, hogy egy nagy táskával jöttem és 4-el távoztam.
Meg is sirattam a gyermekágyas nővérkéket, az orvosomat és a baleseti orvosokat, mert olyan jól elbeszélgettünk és annyit segítettek, míg a csecsemősök ránk se szrtak egész egy hónap alatt.
De ez már egy más kérdés..
Kedves Utolsó!
Sajnálom, hogy ilyen lett a vége a terhességednek! Annak viszont nagyon örülök, hogy mindannyian jól vagytok a történtek után!
Jó Egészséget és Sok Boldogságot Kívánok!
Szia!
Én az első babánknála 32, héten akartam kezdeni...De 31. héten beindult aszülés...Mi is pánik, minden, úgyhogy apapírjaimon kívül semmit nem vittünk magunkkal!Nálunk is Apa haza, pakolni, végig telefon, mi hol van???Nem egy esetlen fajta, csak szegény nagyon kevesetvolt akkoriban otthon!
De meglett minden:) A babánk bentmaradt! :)
Íg y mikor engem is 1 hét múlvakiengedtek, mindent szépen összepakoltam!3 táskám volt!Szülőszoba...Babának, enyém!Nálunk ígykéri a kórház! :)
Meg kikészítettem a hazajövős cuccokat a hordozóba!
39+4-re született a lányunk!
Addigmégvagy 4* kimostam mindent belőle!:)
Most várjuk a másodikat,Apa közölte, hogy betöltöm a28. hetet és pakoljunk össze mondent, de nem leszsemmi baj...
Én ezt tiszteletben tartom!Így 28 hetesen fogokösszepakolni!:)
Szerintem is jó dolog sokkal hamarabb összepakolni. Én az első babát 35 hétre szültem, váratlanul. 34 hetesen nagyjából összepakoltam, de sok minden hiányzott a pakkból, és ez nagyon rossz volt akkor.
Most 24 hetes vagyok, de én is a 28-30. hét között össze fogok pakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!