Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyedül vagyok azzal a gondola...

Egyedül vagyok azzal a gondolattal, hogy sok anyuka teljesen fölöslegesen teszi ki a gyerekét az ultrahang vizsgálat kellemetlen hatásainak?

Figyelt kérdés

hogy lehet megható egy fekete-fehér monitoron pacákat nézni. tényleg nem értem, hiszen érzik hogy mozog rá tudnak hangolódni a gyermekükre, minden adott ebben az időszakban a lelki kiteljesedéshez, akkor miért érzik sokan megnyugtatónak? olyan bizalomhiányos hozzáállás...

nem akarok senkit megbántani, csak nem értem!

2011. nov. 30. 22:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A 4D oka nálunk az volt, hogy a kötelező 3D-seken kapkodás volt, a doki idegbeteg volt, nem tudtam semmit megkérdezni, 3 percet töltöttem bent, kezembe nyomták a papírt és annyi. (Szomorú, hogy így történt, nem volt szerencsém, remélem, ez nem általános tapasztalat.)

Úgy döntöttünk, fizetünk azért, hogy valaki végre elmondja, mit lát és mi is tudjunk kérdezni. Óriási dolog volt végignézni, ahogy megmutatta a belső szerveit is az orvos, ellenőrizte a szívkamrákat, pitvarokat; egy sor olyan dolgot, amit nem hiszek el, hogy a 3 perceimben megnéztek alaposan.

Engem megnyugtatott. Plusz itt tudtuk meg a baba nemét is, így legalább elő tudtunk készülni ruhákkal, tapétával.

Az érzelmi rész is megható volt számomra, nem pálcikákat, maszatokat láttunk ahogy ráállt a szemünk, hanem a kis kezét, arcát (27. héten voltunk a férjemmel együtt), olyan személyes lett hirtelen a dolog, hogy tényleg egy kis ember van bennem. Persze tudtam ezt addig is, de ez felturbózta bennem a ráhangolódást még jobban.

Ha lesz még gyerekünk, újra fizetnék érte, és főként az orvosi ellenőrzés része miatt.

2011. nov. 30. 23:26
 12/24 anonim ***** válasza:
61%
Hát ez az!Nem bizonyitott!Ha az lenne más lenne sokak hozzáállása.
2011. nov. 30. 23:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Erről még nem halottam, de utána olvasok.

Egyébként Én genetikain is voltam és fizetősön is.

Plusz genetikaira is elküldtek, mert a teherbe esésem korban pont határeset volt.

Plusz ultrahangokra azért jártam, mert a terhességem elején véreztem és nem engedtem az amnio centézist, mivel megnő a vetélés kockázata.

Ezen kívül még veseüreg rendszeri tágulata volt a kisfiamnak, amit a fizetősön vettek észre és így figyelemmel tudtuk kísérni az alakulását.

2011. nov. 30. 23:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Még utolsó:

Lehet hogy rosszul gondolom, de mivel egyre később esnek teherbe a nők, ezért szerintem inkább a gyerkőc egészségét és életét féltik.

Talán több szem, többet lát alapon gondolkodnak az emberek.

Én csak magamból és az ismerőseimből indulok ki.

Ha ez bizonyított lenne, akkor is mérlegre tennék a jövendőbeli szülők az előnyét és a kockázatát.

2011. nov. 30. 23:44
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én 7. héttől 16. hétig HETENTE mentem uh-ra. Nem azért, mert annyira csodás volt nézni egy - számodra - pacát, hanem azért, mert előtte 3× vetéltem el. Figyelemmel kellett követni a dolgokat. Hidd el, nekem is lett volna jobb dolgom - pl. munkahelyem -, mint minden héten aggódva ülni az uh előtt, hogy vajon minden rendben van-e?! Ráadásul úgy, hogy örültem, ha nem hányom el magam.

Ahogy letelt ez az időszak havonta 1× mentünk.

4D uh-n is voltunk, nekünk nagy élmény volt látni, ahogy a lányunk belülről simogat, ahogy a kezét és a lábát próbálta egyszerre a szájába tömni, ahogy éppen evett és azt nézni.

25. héten nem éreztem a mozgását, azonnal mentem a kórházba. Szerencsére minden rendben volt. 27. héten pedig beindult a szülés, visszatartották szerencsére.

Ahhoz képest, hogy amiken átmentünk előtte és alatta, én nem voltam az a tipikus paramama! Próbáltam mindent higgadtan kezelni, de volt, hogy eltört a mécses!

Végül 40+5 napra született meg a lányom. Uh-.ból toltak a műtőbe, mivel a szívhangja kielégítő volt, méhlepény állapota kritikus, magzatvíz szinte semmi, köldökzsinórról pedig ne beszéljünk. Ja és ez egyik napról a másikra, úgy, hogy akkor már 3 napja a kórházban feküdtem és állandóan mondtam, hogy rosszul vagyok, stb..

Egészséges, életerős lányunk született.

Úgyhogy részemről a válasz: Néha van, mikor kell a - számodra - felesleges uh! Nem azért, hogy megnyugtasson - bár, végül is de! -, hanem azért, mert az élet kiszámíthatatlan! És senki sem lát át a másikon, hogy tudja, azért nem mozog a baba, mert éppen alszik vagy azért, mert halott!

2011. dec. 1. 02:34
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nos én is csatlakoznék az elöttem szóló emberkékhez.

Elsősorban rengeteg abnormális dolgot meglátnak az uh-on amit így idöben tudnak kezelni vagy megtudják szakítani a terhességet ezzel sok fájdalmas és kellemetlen dolgot kiküszöbölve.Másrészt a szülő is láthatja hogyan fejlödik a kisbaba a testében időről időre.

Nekem is 3 elhalt terhességem volt abból 2x vérzéssel mentem a kórházba azért csináltak ultrahangot, 1x meg rutin uh nál derült ki hogy hopp nem él a baba, ki tudja mióta?Ha nem megyek orvoshoz és nem kérek uh-t akár vérmérgezést is kaphattam volna és bele is halhattam volna.

2011. dec. 1. 04:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

De mi az UH kellemetlen hatása? Nem a kellemetlenséget, hanem a károsságot kellene nézni, és bizonyítottan nincs káros hatása. Hanghullámok, magyarul berezegtetik az érintett teret, és a visszhangjukból alakítja át a gép a képet.

Szerintem akkor ne ülj autóba, mert a motorból is jönnek UH-k, ne nézz tévét, mert onnan is jönnek UH-k. Soroljam?

Igen, talán egyedül vagy a gondolattal. Szerintem előbb utána kellene nézni, mi is az UH, és utána kérdezni ilyent.

2011. dec. 1. 08:05
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Igazán egyszerű a válasz a kérdésedre: nem vagyunk egyformák!

Vannak akiknek - számodra akármilyen hihetetlen - tényleg "megható egy fekete-fehér monitoron pacákat nézni". Vannak akiket érdekel annak a kis pacának a kinézete, az, ahogyan fejlődik, 28-30. hét környékén már az arca is kivehető a pacának, és akármilyen fura, vannak olyan szülők, akiket érdekel a születendő gyermekük arca. Ha téged nem hat meg a gyermeked látványa, akkor őszintén tudlak sajnálni! És nem azt mondom, hogy csak UH-val lehet ráhangolódni a babavárásra, mert természetesen anélkül is rá lehet, de azt nagyon nem tudom felfogni, hogy egy gyermeket váró szerető anya számára hogyan lehet nem megható a gyermeke látványa. Még akkor is, ha az az első hetekben csak egy paca.

A bizalomhiányról meg csak annyit, hogy ha bizalommal ki lehetne küszöbölni a rendellenességeket, akkor nem lennének beteg gyerekek. De jó is volna, ha csak a bizalmon múlna a "pacák" egészsége!!

2011. dec. 1. 09:33
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

én még az elején válaszoltam:

Akkor mikrohullámú sütőt se használjunk mert ott bizonyították is hogy káros anyagokat bocsált kia z ételre ami káros lehet.Igaz kis mennyiségben.

Múltkr azt hallottam a tv-b hogy ha csörög a telefonod és felveszed nem szabad egyből a fülhöz tenni mert ilyen olyan károshullámot szór a fülre.Na tessék mindig lesznek olyanok akik elődrukkolnak valamiféle kutatással.És igenis nem vagyok ellene az Uh-nak sőt akora élményt is ad hogy én már vagy 100 megnéztem a videókazettára felvett felvételeket:)

2011. dec. 1. 09:58
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is meghatónak éreztem a babám uh képének a látványát, de ez másodlagos.

Az én dokim nagyon uh párti, ellenben kerüli a manuális vizsgálatot. Mivel diabéteszes vagyok, fokozottan odafigyelt a magzatvíz mennyiségére, pedig ez nem kötelező vizsgálat. Ugyanez miatt többször csinált flometriát is.

Mivel a családban született baba komoly szívbetegséggel, magzati szívultrahangra is jártam minden hónapban. Abból is csak egy volt "kötelező", de a doki nagyon biztosra akart menni.

A lényeg az, hogy az uh vizsgálatnak eleinte az a feladata, hogy kiszűrje a beteg babát, és döntési lehetőséget adjon a szülők kezébe. A későbbi vizsgálatoknak azért van jelentősége, mert észrevehetőek a méhen belüli fejlődés eltérései, így már a szüléskor fel lehet készülni egy problémás baba érkezésére. Mert mondjuk egy szívbeteg babának nem mindegy, milyen felszereltségű intézményben jön a világra.

2011. dec. 1. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!