C vitamint lehet szedni minden nap, a terhes vitamin melle meg pluszba?

Szia!
26 hetes vagyok,Femibion 400 mellett pluszban szedek napi 200 mg C-vitamint,segít a vas felszívódásában mondta a dokim.
De nagyobb dózist nem ajánlatos szedni napi szinten belőle ,mert vesekövet okozhat!
Kellemes babavárást!

megoszlanak a vélemények a c-vitaminnal kapcsolatban... én mindig is nagy dózisban szedtem -a családom is-(1200mg) és minden évben elkerült minden betegség.
Természetes alapú c-vitamint szedj, csipkebogyóból készültet például, ne mesterségeset!
boldog babavárást! 25 hetes km

Azért nem ajánlják a nagy dózisú C-vitamin szedését várandósan, mert a baba "hozzászokik" és a későbbiekben is nagy dózisú C-vitaminra lesz szüksége.
Inkább egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, azokban is van bőven C-vitamin, szerintem felesleges pluszba szedni, meg hát a terhesvitaminban is van.
20 hetes kismama

Mutassatok már egy embert, akinek C-vitamintól lett veseköve!
Abból nem lehet sokat szedni, a felesleh kiürül. Szent-Györgyi Albert több grammot is evett naponta...
A vitamin igény pedig nem a hozzászokástól függ, mivel nem lehet hozzászokni, amennyi kell, annyi kell.
Inkább, mint a hiánybetegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!