Amióta kismama vagyok rettenetesen kívánom a colát és az energiaitalokat. Mennyi a heti megengedett adag kb?
Colat ihatsz 1-2 pohárral ha nagyon megkívánod, semmi baja nem lesz a kicsinek, de mellette igyál sok vizet, 100% -os gyümölcslevet. Az energiaitalt én nem javaslom egyáltalán a terhesség alatt.
Én a terhesség első 12 hetében nem ittam semmi ilyesmit pedig előtte nagyon szerettem mindkettőt.
Később, a 15 hét után ha megkívántam a Colát, esetleg 1-2 pohárral, de nem csak azt egész nap, max ebéd után.
Nagy a csábítás... én is egyszer egyszer megkívánom, de még így sem merném ajánlani.
Nekem eleinte a tea, kávé, cola és energiaital mind tabu volt (minden reggel egy erős kávéval kezdtem) szóval most már az is elmaradt.
A tea ízét meg nem is érzem rendesen, max gyümölcsteát szoktam néha reggeli mellé (de inkább kakaót) Cola beficcen néha, de energiaitalt nem innám, nagyon lelkiismeretfurdalásom lenne miatta.
Szóval a Kávé és energiaital kiiktatva, mióta itt a kis manókám :)
én egyiket sem innám
ha kívánod a colát akkor szopogass el egy cola ízű jeges fagyi, én ezt csináltam
de a rendes coca cola ártalmas főleg ha napi szinten iszod, a fogaidat szét marja, savasít ami betegségekhez vezet
szia.
bennem egyedül a cola maradt meg az első jópár hétben!! a teát, vizet, gyümilevet, tejet, szóval mindent kihánytam! még a gyömbért is!
már úgy volt hogy fekhetek be... a kalcium szintem teljesen jó maradt végig szóval nekem nem okozott gondot!
ja és néha lecsúszott - kb 4-5. ször fordult elő! - fél doboz energiaital is mostanában - a vége felé... mert annyira megkívántam!
teljesen okés a babám, szóval szerintem semmi gáz ezzel!
második baba, és már nem aggódom magam túl ilyenek miatt! persze nem vittem túlzásba semmit sem most! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!